Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
  • Missä parhaat lähiruokapaikat, tapahtumat ja tuottajat? – Ruokaretki.fi neuvoo

    Uusi verkkopalvelu Ruokaretki.fi keskittyy lähiruokaan ja ruokamatkailuun. Verkkosivuilta voi löytää esimerkiksi joulunajan parhaat ruokamarkkinat.
    Ruokaretki.fi-sivustolta voi jatkossa löytää tiedon siitä, mistä saa kotimaista kurpitsaa.
    Ruokaretki.fi-sivustolta voi jatkossa löytää tiedon siitä, mistä saa kotimaista kurpitsaa. Kuva: Riitta Mustonen

    Suomen suosituin luontomatkailumedia Retkipaikka.fi on saanut rinnalleen lähiruokaan ja ruokamatkailuun keskittyvän valtakunnallisen Ruokaretki.fi-palvelun.

    Pilottialueena on ollut Pirkanmaa.

    "Meillä on todella paljon hienoja toimijoita täällä Pirkanmaalla. Lähiruoka ja paikallinen tekeminen ovat nyt kovassa nosteessa, ja joka puolella Suomea tehdään upeaa työtä asian parissa, joten oli todella kunnia päästä mukaan mallialueeksi", iloitsee projektipäällikkö Anu Tuomola Ahlmanin vetämästä Parasta pöytään Pirkanmaalta -hankkeesta.

    Ruokaretken ideana on kertoa kuluttajille ravintoloista, kahviloista, tapahtumista ja ruuantuottajista, joilla lähiruoka on lähellä sydäntä. Sivusto auttaa löytämään uusia paikallisia herkkuja ja tarjoaa lähiruuan ammattilaisille yhteisen kanavan tarjontansa esittelyyn.

    "Retkipaikka nousi nopeasti Suomen suosituimmaksi retkeilyblogiksi. Nyt haluamme tehdä saman lähiruualle", kertoo Ruokaretken päätoimittaja Jonna Saari.

    Ruokaretken sisällön tuottaa lähiruuasta ja ruokamatkailusta innostuneiden bloggaajien valtakunnallinen verkosto. Myös lukijat voivat osallistua sivuston tekemiseen antamalla vinkkejä kiinnostavista kohteista ja tapahtumista.

    "Ruoka ja matkailu liikuttavat suomalaisia varmasti yhtä tehokkaasti kuin luonto ja retkeily. Olemme suunnitelleet jo karttapohjaista sovellusta sekä Retkipaikan ja Ruokaretken yhdistävää verkkokauppaa", kertoo sivustojen perustaja ja vastaava päätoimittaja Antti Huttunen.

    Ruokaretki.fi -pilotointi Pirkanmaalla on toteutettu osana Maaseuturahaston tukemaa Parasta pöytään Pirkanmaalta — Lähiruokaa jokaiseen päivään -yhteistyöhanketta. Hanketta hallinnoi Ahlman ja osatoteuttajina ovat ProAgria Etelä-Suomi Maa- ja kotitalousnaiset sekä Ekokumppanit Oy. Mukana ovat myös Pirkanmaan Matkailu ja Vihreä Sydän.