Sitruunakiisseli
Raikas sitruunakiisseli oli vuosikymmeniä sitten suosittu jälkiruoka. On aika ottaa ohje uudelleen käyttöön. Raikas kiisseli on oivallinen pääsiäisaterian jälkiruoka. Kermavaahtoruusuke täydentää kiisseliannoksen. Myös pieni suklainen pääsiäismuna sopii kiisselin seuraksi.Sitruunakiisseli
8 annosta
Ainekset
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 8 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 4 rkl perunajauhoja
- 2 (luomu) sitruunaa
Tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl sokeria
- sitruunamelissaa tai minttua
Valmistusohje
Vatkaa kattilassa sokeri ja munat vaahdoksi. Laita toiseen kattilaan vesi, desi sokeria ja perunajauhot. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee. Nosta levyltä. Vatkaa kuuma kiisseli muna-sokerivaahdon vaahdon joukkoon. Kuumenna, mutta älä keitä enää kiisseliä. Lisää lopuksi hyvin pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja mehu. Annostele jälkiruokakulhoihin ja ripottele pinnalle sokeria. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Pursota tai lusikoi vaahtoa kiisseliannosten päälle. Laita koristeeksi sitruunamelissaa tai minttua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


