Piparjuurilohi
Japanilaiset käyttävät sushilohen mausteena wasabia. Meidän vastineemme sille on mukavasti ärhäkkä piparjuuri.Piparjuurilohi
4 annosta
Ainekset
- noin 600 g lohifileetä
- 1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 4 rkl voita
- 2 rkl piparjuurta raastettuna
Valmistusohje
Nypi mahdolliset ruodot lohesta kalapinseteillä ja kuivaa pinta talouspaperilla. Leikkaa kala annospaloiksi. Ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria.
Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja nosta kalat nahkapuoli edellä pannulle. Paista 3–4 minuuttia, kunnes kala on lähes kypsää.
Lisää pannulle piparjuuriraaste ja käännä kalat. Valele pannulla olevalla voilla kalan pintaa loppupaiston ajan (1–2 minuuttia).
Käytä pannulla oleva piparjuurivoi kastikkeena. Halutessasi voit raastaa piparjuurta vielä kypsien lohipalojen päälle.
Tarjoa lisänä tilli-perunamuusia ja mummonkurkkuja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

