Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
  • Tällä reseptillä syntyy kesäinen pinaatti-perunasalaatti

    Varhaisperunat maistuvat makealle, joten etukäteen on vaikea arvioida, kuinka monta pientä perunaa ruokailijat syövät. Perunoita kannattaakin keittää aterialle reilusti. Ylijääneille kypsille perunoille löytyy käyttöä. Ne pilkotaan salaattiin tai viipaloidaan voileivän päälle.
    Pinaatti-perunasalaatin voi tarjota myös lämpimänä pyttipannun tapaan.
    Pinaatti-perunasalaatin voi tarjota myös lämpimänä pyttipannun tapaan. Kuva: Jaana Kankaanpää

    Juuri keitetyt, tillillä maustetut kesäperunat eivät kaipaa lämpimiä kastikkeita. Kyytipojaksi riittää voinokare, sillipala tai savukala.

    Aterialta jääneet potut jäähdytetään tai pilkotaan saman tien reilun kokoisiksi lohkoiksi salaattiin. Perunalohkot sekoitetaan öljypohjaiseen marinadiin maustumaan tai mehevöitetään raikkaalla kermaviilikastikkeella

    Mausteeksi silputaan runsaasti tuoreyrttejä: ruohosipulia, oreganoa, timjamia, persiljaa, basilikaa. Silli, oliivit ja salaattijuusto tuovat salaattiin sopivaa suolaisuutta, sillä kuumalla ilmalla tekee mieli hiukan tavallista suolaisempaa ruokaa.

    Lisää salaattiin vielä kalasäilykkeitä, kypsää broileria tai lihaleikkeleitä. Perunasalaatin voi tarjota myös lämpimänä pyttipannun tapaan.

    Kesälounaalla kylmä perunasalaatti on täyttävä ateria yhdessä voileivän kanssa. Jälkiruokana maistuvat tuoreet mansikat jäätelön kera.

    Lämmin pinaatti-­perunasalaatti

    4 annosta

    8–9 (400 g) keitettyä varhaisperunaa

    2 kesäsipulia varsineen

    2 valkosipulin kynttä

    25 g voita

    100 g tuoretta pinaattia

    2 rkl sitruunamehua

    1/2 tl suolaa

    1/4 tl mustapippurirouhetta

    1 1/2 dl maustettua ruokakermaa (maku sitruuna & pippuri)

    Lisäksi

    lihapullia tai valmiiksi marinoituja tofukuutioita

    Lohko perunat. Viipaloi kuorittu sipuli varsineen. Hienonna valkosipuli. Kuumenna voi pannulla ja ruskista perunalohkot ja sipulit. Kiehauta pinaatti nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja lisää perunoiden päälle. Lisää pannulle ruokakerma. Anna seoksen kiehahtaa.

    Tarjoa lämpimien lihapullien tai paistetun tofun kanssa.