Paahtopaistileivät
Perinteinen paahtopaisti saa kirpeän säväyksen tuoreesta, raastetusta piparjuuresta. Voileipien päälle piparjuuri levitetään sekä majoneesiin sekoitettuna että koristeellisena raasteena leipien päälle.
Klassiset paahtopaistileivät maistuvat ihanilta tuplasti piparjuurella höystettynä. Kuva: Sanne KatainenPaahtopaistileivät
6 kpl
Ainekset
- 6 viipaletta ruisvuokaleipää
- 2 rkl voita tai margariinia
- 6 lehteä keräsalaattia
- noin 150 g ohuita paahtopaistiviipaleita
Kastike
- 1½ dl majoneesia
- 3 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
- 1½ rkl kapriksia rouhittuna
- ½ tl sitruunapippuria
- ripaus suolaa
Päälle
- 1 maustekurkku
- 2 tl paahdettua sipulirouhetta
- noin 1 tl piparjuurta raastettuna
Valmistusohje
Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Peitä ja nosta kulho jääkaappiin maustumaan hetkeksi.
Voitele leivät ja päällystä ne salaatinlehdillä. Poimuttele paahtopaistiviipaleet leiville näyttävästi.
Lusikoi kastiketta paahtopaistileiville.
Leikkaa kurkku kapeiksi veneiksi ja jaa leiville. Ripottele pintaan sipulirouhetta ja hienoksi raastettua piparjuurta. Lisää halutessasi vielä muutama kapris koristeeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
