Koulutuskeskus Salpauksen leipurikaksikko taitaa muutakin kuin rinkelit
Laura Arola ja Olga Pietarla veivät voiton, kun 14:ta leipuriopiskelijoiden joukkuetta ratkoi lauantaina Suomen mestaruuden Lahdessa.
Voittajien persikkaviinerit näyttivät näin herkullisilta. Olga Pietala ja Laura Arola opettajansa Matti Storlöparen johdolla veivät voiton nuorten leipurien kisassa. Kuva: Suomen LeipuriliittoAmmattioppilaitosten nuoret leipuri-kondiittoriopiskelijat kilpailevat vuosittain Rinkeli Grand Prix -nimellä Suomen mestaruudesta. Arviointiperusteina ovat paitsi neljän eri leipomotuotteen maku ja ulkonäkö myös kilpailijoiden ammattitaito.
Lahtelaisen Koulutuskeskus Salpauksen joukkue vei lauantaina tämän vuotisen kisan voiton. Joukkueessa kilpailivat Laura Arola ja Olga Pietala opettaja Matti Storlöparen valmentamina.
Hopeamitalit lähtivät Vantaan ammattiopisto Varian joukkueen Mirka Wikmanin ja Johanna Järvisen sekä opettaja Sigrid Müllerin mukaan.
Kolmanneksi tuli 14 joukkueen joukosta Tampereen seudun ammattiopisto Tredun joukkue Riian Blom ja Mari Törmänen opettajanaan Hanna Oinonen.
Kilpailu järjestettiin Koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa.
Rinkeli-kilpailussa mitataan sekä leipurin että kondiittorin taitoja. Kukin joukkue valmistaa viiden tunnin aikana neljä tuotetta: pakolliset ja vapaaehtoiset kahvileivät sekä konditoriatuotteet. Tuomariston suunnittelemat pakolliset tuotteet kerrotaan vasta kilpailua edeltävänä iltana. Sen sijaan vapaavalintaisia tuotteita joukkueet voivat harjoitella etukäteen.
Opettaja ei osallistu työskentelyyn.
Pakollisena kahvileipänä tehtiin juhlava pullakranssi ja pakollinen konditoriatuote oli valkosuklaa-samppanjahyydykekakku. Salpaus valmisti vapaaehtoisina tuotteina persikkawienerin ja lime-mustikka-leivoksen.
Kilpailun järjestää Suomen Leipuriliitto. Tuomareina toimivat sen yhteistyökumppaneiden, Fazer Leipomoiden, Valion, Finnbakels Oy:n, Helsingin Myllyn ja Mauste-Sallisen, edustajat.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
