Leivitettyä haukea ja piparjuurikastiketta
Huolellisesti fileoitu hauki on herkullista pikaruokaa.(4 annosta)
2 ruodotonta haukifileetä
1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
Paistamiseen:
50 g voita
Kastike:
150 g ranskankermaa tai kermaviiliä
3–4 tl piparjuuritahnaa
1 tl sokeria
2 tl sinappia
nippu tuoretta tilliä
Tee ensin kastike: Mausta ranskankerma piparjuuritahnalla, sokerilla, sinapilla ja silputulla tillillä. Anna maustua jääkaapissa vähintään vartin.
Laita ruisjauhot syvälle lautaselle ja mausta ne suolalla. Paloittele haukifileet isoiksi suupaloiksi ja kierittele palat yksitellen jauhoissa.
Paista kalapalat paistinpannulla voissa kullanruskeiksi ja tarjoa piparjuurikastikkeen ja esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

