Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mantelipikkuleivät tuovat tuulahduksen etelästä

Helppotekoisia pikkuleipiä maustaa lisäksi appelsiini ja kaneli.
Helppotekoiset mantelipikkuleivät maustetaan kanelilla ja appelsiinin kuoriraasteella.
Helppotekoiset mantelipikkuleivät maustetaan kanelilla ja appelsiinin kuoriraasteella. Kuva: Jarno Mela
  • Manteliset appelsiinipikkuleivät
  • 20 kpl, luontaisesti gluteeniton
  • Ainekset
  • 80 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl mantelijauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl appelsiinin kuoriraastetta
  • 20 ruskeaa mantelia

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna edelleen vatkaten.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita kulhossa mantelijauhe, vaniljasokeri ja kaneli.

Pese appelsiini huolellisesti, kuivaa se ja raasta kuoren oranssi osa hienolla raastimella. Sekoita raaste jauheseokseen. Sekoita jauheseos voi-sokerivaahtoon.

Lusikoi taikinasta 20 tasakokoista kekoa leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille (10 + 10). Paina jokaiseen yksi manteli.

Paista pikkuleipiä 180 asteessa 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet reunoilta.