Mantelipikkuleivät tuovat tuulahduksen etelästä
Helppotekoisia pikkuleipiä maustaa lisäksi appelsiini ja kaneli.

Helppotekoiset mantelipikkuleivät maustetaan kanelilla ja appelsiinin kuoriraasteella. Kuva: Jarno Mela
- Manteliset appelsiinipikkuleivät
- 20 kpl, luontaisesti gluteeniton
- Ainekset
- 80 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl mantelijauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 tl appelsiinin kuoriraastetta
- 20 ruskeaa mantelia
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna edelleen vatkaten.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sekoita kulhossa mantelijauhe, vaniljasokeri ja kaneli.
Pese appelsiini huolellisesti, kuivaa se ja raasta kuoren oranssi osa hienolla raastimella. Sekoita raaste jauheseokseen. Sekoita jauheseos voi-sokerivaahtoon.
Lusikoi taikinasta 20 tasakokoista kekoa leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille (10 + 10). Paina jokaiseen yksi manteli.
Paista pikkuleipiä 180 asteessa 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet reunoilta.
Osaston luetuimmat
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Osa hupenevista Itämeren silakoista joutui punaiselle listalle WWF:n kalaoppaassa – "Hälyttävä merkki"
- Suomalaiselta burgeriketjulta hieno ele tuottajille: Tarjoaa ilmaiset ruoat koko perheelle
- Pikaruokaravintoloiden puhtautta selvitettiin Suomessa – yleiskuva hyvä, mutta joukossa myös hälyttäviä löytöjä
- Suomalainen luomusinihomejuusto palkittiin kilpailun parhaana – raati kuvaili herkkua aromikkaaksi ja juuri sopivan murenevaksi
- Suppilovahveron voi sekoittaa myrkylliseen rustonupikkaan, mutta näin erotat ne toisistaan