Täytetyt tuulihatut
Eri tavoin täytetyt tuulihatut ovat varma valinta kahvipöydän suolaisiksi suupaloiksi. Pohjat voi tehdä pakastimeen valmiiksi hyvissä ajoin ja täyttää tarpeen mukaan.
Tuulihatut voi täyttää makealla tai suolaisella täytteellä. Kuvan hatuissa on kinkku-, juusto- ja savukalatäytteitä. Kuva: Jaana KankaanpääTäytetyt tuulihatut
30–40 kpl
Ainekset
- 2 dl vettä
- 100 g voita
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3 munaa (koko M)
Kinkkutäyte
- 100 g palvikinkkua hienonnettuna
- 1/2 rasiaa (à 200 g) chilipaahdettua tuorejuustoa
- 1 purkki (250 g) maitorahkaa
- 1/2 dl ruohosipulisilppua
Juustotäyte
- 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
- 1 pieni tlk ananasmurskaa valutettuna
- 1 prk (150 g) crème fraîchea
- 1 dl persiljasilppua
Savukalatäyte
- 200 g perattua kylmäsavulohta
- 1 dl kuohukermaa tai smetanaa
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
- tilliä
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja voi, sekoita vehnäjauhot joukkoon. Anna seoksen kiehua ja vatkaa samalla puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta.
Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä. Riko munien rakenne. Lisää munamassaa pienissä erissä jäähtyneeseen seokseen hyvin vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa lopuksi pari minuuttia.
Ota taikinasta kahdella lusikalla kekoja tai pursota pieniä ruusukkeita (halkaisija noin 4 cm) leivinpaperin päälle pellille. Annoksesta tulee noin 40 pientä tai 30 keskikokoista tuulihattua.
Paista 200 asteessa 25–35 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ensimmäisten 15 minuutin aikana, etteivät leivonnaiset laskeudu. Leikkaa jäähtyneenä kansi irti ohuella, sahalaitaisella veitsellä. Täytä tuulihatut kinkku-, juusto- ja savukalatäytteillä ja nosta kannet päälle.
Kinkkutäyte ja juustotäyte
Sekoita ainekset ja anna maun tasaantua hetki. Koristele yrteillä.
Savukalatäyte
Hienonna savukala. Lisää kerma tai smetana vatkattuna ja mausta. Koristele tillillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
