Täytetyt tuulihatut

Täytetyt tuulihatut
30–40 kpl
Ainekset
- 2 dl vettä
- 100 g voita
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 3 munaa (koko M)
Kinkkutäyte
- 100 g palvikinkkua hienonnettuna
- 1/2 rasiaa (à 200 g) chilipaahdettua tuorejuustoa
- 1 purkki (250 g) maitorahkaa
- 1/2 dl ruohosipulisilppua
Juustotäyte
- 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
- 1 pieni tlk ananasmurskaa valutettuna
- 1 prk (150 g) crème fraîchea
- 1 dl persiljasilppua
Savukalatäyte
- 200 g perattua kylmäsavulohta
- 1 dl kuohukermaa tai smetanaa
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 rkl sitruunamehua
- tilliä
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja voi, sekoita vehnäjauhot joukkoon. Anna seoksen kiehua ja vatkaa samalla puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta.
Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä. Riko munien rakenne. Lisää munamassaa pienissä erissä jäähtyneeseen seokseen hyvin vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa lopuksi pari minuuttia.
Ota taikinasta kahdella lusikalla kekoja tai pursota pieniä ruusukkeita (halkaisija noin 4 cm) leivinpaperin päälle pellille. Annoksesta tulee noin 40 pientä tai 30 keskikokoista tuulihattua.
Paista 200 asteessa 25–35 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ensimmäisten 15 minuutin aikana, etteivät leivonnaiset laskeudu. Leikkaa jäähtyneenä kansi irti ohuella, sahalaitaisella veitsellä. Täytä tuulihatut kinkku-, juusto- ja savukalatäytteillä ja nosta kannet päälle.
Kinkkutäyte ja juustotäyte
Sekoita ainekset ja anna maun tasaantua hetki. Koristele yrteillä.
Savukalatäyte
Hienonna savukala. Lisää kerma tai smetana vatkattuna ja mausta. Koristele tillillä.
Osaston luetuimmat
- Yle: Vegaanit ja keliaakikot eivät pääse rajajääkäreiksi
- MT testasi retkiruoat: Yksi annos nousi yli muiden kotiruokamaisuudellaan – pahimmillaan maku on pliisu ja raaka-aineiden alkuperä jää hämärän peittoon
- Purkkisalaatti on arjen pelastaja ‒ säilyy jopa viikon
- Suomalaisviskit palkittiin maailmalla ‒ kotimaiset tislaamot kovassa nosteessa
- Löytyykö kotoasi EU:n ulkopuolelta tuotua hunajaa? Se saattaa olla väärennettyä – lähes puolet EU-alueelle tuodusta hunajasta määräysten vastaista
- ”Rikkaruohoihin” rakastunut pariskunta osti vanhan maatilan erikoista liikeideaa varten: Nyt Saarijärvellä syntyy täysin kotimaista retkiruokaa
- Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen