Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Täytetyt tuulihatut

Eri tavoin täytetyt tuulihatut ovat varma valinta kahvipöydän suolaisiksi suupaloiksi. Pohjat voi tehdä pakastimeen valmiiksi hyvissä ajoin ja täyttää tarpeen mukaan.
Tuulihatut voi täyttää makealla tai suolaisella täytteellä. Kuvan hatuissa on kinkku-, juusto- ja savukalatäytteitä.
Tuulihatut voi täyttää makealla tai suolaisella täytteellä. Kuvan hatuissa on kinkku-, juusto- ja savukalatäytteitä. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Täytetyt tuulihatut

30–40 kpl

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 100 g voita
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 3 munaa (koko M)

Kinkkutäyte

  • 100 g palvikinkkua hienonnettuna
  • 1/2 rasiaa (à 200 g) chilipaahdettua tuorejuustoa
  • 1 purkki (250 g) maitorahkaa
  • 1/2 dl ruohosipulisilppua

Juustotäyte

  • 1 pussi (150 g) sinihomejuustomurua
  • 1 pieni tlk ananasmurskaa valutettuna
  • 1 prk (150 g) crème fraîchea
  • 1 dl persiljasilppua

Savukalatäyte

  • 200 g perattua kylmäsavulohta
  • 1 dl kuohukermaa tai smetanaa
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • tilliä

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja voi, sekoita vehnäjauhot joukkoon. Anna seoksen kiehua ja vatkaa samalla puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä. Riko munien rakenne. Lisää munamassaa pienissä erissä jäähtyneeseen seokseen hyvin vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa lopuksi pari minuuttia.

Ota taikinasta kahdella lusikalla kekoja tai pursota pieniä ruusukkeita (halkaisija noin 4 cm) leivinpaperin päälle pellille. Annoksesta tulee noin 40 pientä tai 30 keskikokoista tuulihattua.

Paista 200 asteessa 25–35 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ensimmäisten 15 minuutin aikana, etteivät leivonnaiset laskeudu. Leikkaa jäähtyneenä kansi irti ohuella, sahalaitaisella veitsellä. Täytä tuulihatut kinkku-, juusto- ja savukalatäytteillä ja nosta kannet päälle.

Kinkkutäyte ja juustotäyte

Sekoita ainekset ja anna maun tasaantua hetki. Koristele yrteillä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Savukalatäyte

Hienonna savukala. Lisää kerma tai smetana vatkattuna ja mausta. Koristele tillillä.