Höyrytä nokkosista maukas lisuke grilliruoalle tai savukalalle
Höyrytettäessä nokkosten ominainen maku sekä runsaat ravinteet säilyvät hyvin.Nokkonen on ilmainen, ravinteikas ja loppumaton villivihannes, jonka nuoria lehtiä ja versoja kannattaa opetella käyttämään. Tällä kertaa ne höyrytetään ja tarjotaan aasialaishenkisen seesamikastikkeen kanssa.
Höyrytetty nokkoslisuke sopii esimerkiksi grillatun lihan tai savustetun kalan kaveriksi.
Höyrytetyt nokkoset
4 annosta
- Ainekset
- 10 dl nokkosenlehtiä ja nuoria versoja
- Kastike
- ½ dl seesaminsiemeniä
- 2 rkl seesaminsiemenöljyä
- 2 tl misotahnaa
- 1 tl soijakastiketta
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Huuhtele nokkoset huolellisesti. Laske kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Pane nokkoset siivilään tai lävikköön ja nosta kattilan päälle. Peitä kannella. Anna nokkosten höyryttyä 5–10 minuuttia. Kääntele lehtiä välillä.
Nokkosten höyryttyessä paahda seesaminsiemeniä hetki kuivalla kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.
Kumoa höyrytetyt nokkoset kulhoon ja sekoita joukkoon kastiketta. Kääntele sekaisin. Voit halutessasi tarjota kastikkeen myös erikseen.
Tarjoa höyrytetyt nokkoset lämpiminä. Ne sopivat esimerkiksi lihan, kalan ja grilliruokien lisäkkeeksi.
Vinkki: Kokoa nokkoset puhtailta paikoilta. Älä käytä teiden, karjan käyttämien tilojen tai huussien lähellä kasvavia nokkosia. Huuhtele nokkoset hyvin pölyn ja lintujen ulosteiden varalta. Käytä suojakäsineitä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

