Rapukausi on tuottanut hyviä saaliita
Ravustus on parhaassa vauhdissa. Hyvän saaliin kunniaksi kannattaa järjestää rapujuhlat.Syksyn ravustuskausi on tuottanut paikoin erinomaisia saaliita. Parhailta apajilta on nostettu ennätysmäisiä täplärapusaaliita.
Saalisvaihtelut ovat olleet kuitenkin suuria ja vastapainoksi joissakin vesistöissä on ollut saksiniekkoja vähemmän kuin parhaina vuosina. Täplärapusaaliisiin vaikuttavat muun muassa edellisten vuosien lisääntymisolosuhteet, ravustuksen määrä ja teho sekä raputaudit.
Rapukausi kestää lokakuun loppuun.
Rapujuhlakausi on nyt parhaimmillaan ja hämärtyvien iltojen juhlahetkiin kuuluu herkuttelu hyvässä seurassa. Perinteisten keitettyjen rapujen ohella täpläravuista ja ravuista voi laittaa monenlaisia muita aterioita.
Ravun lihasta saa esimerkiksi maistuvia alkupaloja pannulla paistettuna chilin kera. Kauden satoa voi säilöä talteen myöhempää käyttöä varten pakastamalla ravut niiden keitinliemessä.
Uusia täplärapureseptejä ja videoita, joissa opastetaan rapujuhlan järjestämisessä, rapujen pakastamisessa ja rapuruokien kokkauksessa löytyy täältä.
Pirkanmaan Kalatalouskeskus jakaa ilmaisjakeluesitettä Täplärapuja pataan ja pakkaseen, jossa on reseptien lisäksi ohjeita rapujen oikeaoppiseen käsittelyyn ja säilöntään. Sitä on saatavilla esimerkiksi Tampereen kalamarkkinoilta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

