Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vappumunkit halvasydämellä

Munkit ja sima kuuluvat suomalaiseen vappuun. Halvasydän tuo perinteiseen munkkiin pienen eksoottisen vivahteen.
Munkit kuuluvat suomalaiseen vappuun.
Munkit kuuluvat suomalaiseen vappuun. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vappumunkit halvasydämellä

noin 20 kpl

Ainekset

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita

Kypsennykseen

  • ruokaöljyä tai kookosrasvaa

Täyte

  • halvaa

Pinnalle

  • hienoa sokeria

Ainekset

Lämmitä maitorahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon ja lisää mausteet. Lisää muna ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan ja lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leivo taikina pulliksi. Litistä palat ja laita keskelle peukalonpään kokoinen pala halvaa. Nipistele reunat yhteen ja muotoile uudelleen pullaksi. Kohota pullat.

Kuumenna rasva padassa. Kokeile rasvan lämpötilaa taikinapalalla. Öljy on sopivan kuumaa, jos taikina alkaa ruskistua. Varo rasvan ylikuumentamista. Paista munkit muutama kerrallaan.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä.