Vappumunkit halvasydämellä
Munkit ja sima kuuluvat suomalaiseen vappuun. Halvasydän tuo perinteiseen munkkiin pienen eksoottisen vivahteen.

Munkit kuuluvat suomalaiseen vappuun. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vappumunkit halvasydämellä
noin 20 kpl
Ainekset
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 1/2 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 muna
- 8 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
Kypsennykseen
- ruokaöljyä tai kookosrasvaa
Täyte
- halvaa
Pinnalle
- hienoa sokeria
Ainekset
Lämmitä maitorahka ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon ja lisää mausteet. Lisää muna ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan ja lopuksi pehmeä voi. Kohota taikina.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leivo taikina pulliksi. Litistä palat ja laita keskelle peukalonpään kokoinen pala halvaa. Nipistele reunat yhteen ja muotoile uudelleen pullaksi. Kohota pullat.
Kuumenna rasva padassa. Kokeile rasvan lämpötilaa taikinapalalla. Öljy on sopivan kuumaa, jos taikina alkaa ruskistua. Varo rasvan ylikuumentamista. Paista munkit muutama kerrallaan.
Nosta kypsät munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä laskee lähes 400 ruokatuotteensa hintaa21.3.
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Huippuravintola Finnjävel tarjoilee verilettuja ja kanaviillokkia Lontoossa – ”Eikö ole helvetin hyvää?” kysyy Michelin-kokki Tommi Tuominen21.3.
- Yli 30 vuotta jatkunut määrätietoinen työ saavutti uskomattoman merkkipaalun – Akateeminen Kiuas-Seura on maistanut jo 5 000 makkaraa21.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Vihreä makaroni-juustolaatikko25.9.2020
- Alkoholi olisi hyvä vientituote Suomelle, mutta näkyvyys on nolla – ”Asiakas kysyi, onko tuotetta oikeasti edes olemassa”21.3. Tilaajalle