Tämä kallis mauste tekee paellasta juuri sen aidon espanjalaisen

- Paella
- 4 annosta
- Ainekset
- noin 500 g luullista broileria (esimerkiksi koipi- ja/tai siipipaloja)
- ½ tl suolaa
- 2 tomaattia
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- noin ½ dl oliiviöljyä (extra virgin)
- 1½ dl herneitä (pakaste)
- 2 dl valkoviiniä
- 6–8 dl kana- tai kalalientä
- noin 1 tl paellamausteseosta
- 2 dl paellariisiä
- 12 isoa jättikatkaravunpyrstöä (kuorittu, pakaste)
- muutama sini- tai vihersimpukka puolikuoressa (pakaste)
- Tarjoiluun
- 1 sitruuna
- noin 1 dl aiolia eli valkosipulimajoneesia
Valmistusohje
Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Kuivaa palat talouspaperilla ja ripottele lihoille suolaa.
Huuhtele ja paloittele tomaatit ja paprika. Kuori ja silppua sipulit.
Kuumenna oliiviöljy paellapannussa tai käytä korkealaitaista paistokasaria. Lisää pannulle broilerit ja paista noin 5 minuuttia. Käännä palat ja lisää pannulle paprika sekä sipulit. Paista 5 minuuttia, kunnes broileri on ruskistunut.
Lisää tomaatti ja herneet. Sekoittele minuutin verran. Kaada joukkoon viini ja 6 dl lientä. Kun seos alkaa kiehua, lisää mausteseos.
Kumoa pannuun riisi. Keitä miedolla lämmöllä, ilman kantta noin 15 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa. Paellan kuuluu olla mehevää.
Kääntele joukkoon merenelävät ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
Ota pannu liedeltä ja tarkista maku. Anna paellan levähtää hetki ennen tarjoilua.
Tarjoa paella sitruunalohkojen ja valkosipulimajoneesin kera.
Tiesitkö? Paellamausteseos sisältää usein muun muassa kurkumaa, sahramia, (savu)paprikaa, pippuria, timjamia, persiljaa ja rosmariinia. Jos et saa valmista mausteseosta, tee näistä aineksista omasi.
Osaston luetuimmat
- Suomalaiselta burgeriketjulta hieno ele tuottajille: Tarjoaa ilmaiset ruoat koko perheelle
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- S-ryhmä laskee hintojaan: 100 tuotetta muuttuu edullisemmaksi
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Makeaa punajuurichutneyta kannattaa testata – maukas lisuke esimerkiksi lihalle tai juustolle
- Kokkaa juureksista: Neljä erityisen maukasta reseptiä
- Söin täällä: Kilpisjärvellä kelpo pubiravintola tarjoaa poroa monessa muodossa, käristyksen saa myös kasvisversiona