Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tämä kallis mauste tekee paellasta juuri sen aidon espanjalaisen

Sahrami paitsi maustaa myös värjää ruuan kauniin keltaiseksi.
Sahramilla maustettu paella on maailmankuulu espanjalainen riisiruoka, johon lisätään useimmiten vihanneksia, kanaa ja mereneläviä.
Sahramilla maustettu paella on maailmankuulu espanjalainen riisiruoka, johon lisätään useimmiten vihanneksia, kanaa ja mereneläviä. Kuva: Jarno Mela
  • Paella
  • 4 annosta
  • Ainekset
  • noin 500 g luullista broileria (esimerkiksi koipi- ja/tai siipipaloja)
  • ½ tl suolaa
  • 2 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • noin ½ dl oliiviöljyä (extra virgin)
  • 1½ dl herneitä (pakaste)
  • 2 dl valkoviiniä
  • 6–8 dl kana- tai kalalientä
  • noin 1 tl paellamausteseosta
  • 2 dl paellariisiä
  • 12 isoa jättikatkaravunpyrstöä (kuorittu, pakaste)
  • muutama sini- tai vihersimpukka puolikuoressa (pakaste)
  • Tarjoiluun
  • 1 sitruuna
  • noin 1 dl aiolia eli valkosipulimajoneesia

Valmistusohje

Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Kuivaa palat talouspaperilla ja ripottele lihoille suolaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huuhtele ja paloittele tomaatit ja paprika. Kuori ja silppua sipulit.

Kuumenna oliiviöljy paellapannussa tai käytä korkealaitaista paistokasaria. Lisää pannulle broilerit ja paista noin 5 minuuttia. Käännä palat ja lisää pannulle paprika sekä sipulit. Paista 5 minuuttia, kunnes broileri on ruskistunut.

Lisää tomaatti ja herneet. Sekoittele minuutin verran. Kaada joukkoon viini ja 6 dl lientä. Kun seos alkaa kiehua, lisää mausteseos.

Kumoa pannuun riisi. Keitä miedolla lämmöllä, ilman kantta noin 15 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa. Paellan kuuluu olla mehevää.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kääntele joukkoon merenelävät ja kypsennä vielä 5 minuuttia.

Ota pannu liedeltä ja tarkista maku. Anna paellan levähtää hetki ennen tarjoilua.

Tarjoa paella sitruunalohkojen ja valkosipulimajoneesin kera.

Tiesitkö? Paellamausteseos sisältää usein muun muassa kurkumaa, sahramia, (savu)paprikaa, pippuria, timjamia, persiljaa ja rosmariinia. Jos et saa valmista mausteseosta, tee näistä aineksista omasi.