Tomaattikeitto on nopea ja helppo ruoka arkeen tai miksei juhlaankin
Klassinen tomaattikeitto on herkullisinta itse tehtynä. Reseptiä muokkaamalla siitä saa vegaanisenkin vaihtoehdon.
Tomaattikeiton voi valmistaa vegaanisena, jos jättää sulatejuuston pois ja korvaa juuston vaikkapa kaurakermalla. Kuva: Suvi EloTomaattikeitto on klassikko. Se sopii hyvin alkukeitoksi tai Koskenlaskijalla rikastettuna pääruuaksikin vaikka naanleivän kanssa.
Tomaattikeitto
4 hengelle
- Ainekset
- noin 1 kg tomaatteja
- 1 iso sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 7 dl vettä
- tuoretta basilikaa tai 2,5 tl kuivattua
- mustapippuria
- yrttisuolaa (kasvisliemikuutio)
- Koskenlaskija-sulatejuustoa
Valmistusohje
Lohko kattilaan tomaatit sekä sipulit, lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä noin 30 minuuttia.
Lisää tomaattipyree ja loput mausteet ja maun mukaan sulatejuustoa sekä soseuta sauvasekoittimella.
Tarjoile hyvän leivän kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
