Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sadonkorjuusalaatti

Herkullinen sadonkorjuusalaatti sopii vaikkapa juhla-aterian alkupalaksi. Sen kokoamisessa on useita työvaiheita, jotka eivät kuitenkaan ole vaikeita. Salaatti on herkullisesti erilainen ja siinä on sopivasti niin makeutta, suolaisuutta kuin hapokkuuttakin.
Kotimainen kaura ja kasvikset vievät sadonkorjuusalaatissa kielen mennessään. Tämä hiukan työläämpi salaatti on takuulla vaivan arvoinen.
Kotimainen kaura ja kasvikset vievät sadonkorjuusalaatissa kielen mennessään. Tämä hiukan työläämpi salaatti on takuulla vaivan arvoinen. Kuva: Sanne Katainen

Sadonkorjuusalaatti

4 annosta

Ainekset

  • 4 dl kaura-ateriajyviä
  • 8–10 varhaisporkkanaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punajuuri
  • 4 dl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus paprikajauhetta
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 4 lehtikaalinlehteä
  • 2 tl voita

Kastike

  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi

  • tuoretta oreganoa

Valmistusohje

Keitä kaura kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsät jyvät ja huuhtele kylmällä vedellä. Pane sivuun odottamaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keitä toisessa kattilassa pestyjä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti.

Kauran kiehuessa pese ja kuivaa kesäkurpitsa ja punajuuri. Viipaloi punajuuri ja puolet kesäkurpitsasta mahdollisimman ohuiksi lastuiksi. Painele talouspaperilla leikkauspinnat kuiviksi.

Kuumenna pienessä kattilassa tai paistinpannulla öljy 160-asteiseksi. Nosta punajuuri- ja kesäkurpitsaviipaleita öljyyn ja friteeraa muutama minuutti, kunnes viipaleet ovat saaneet hiukan väriä. Nosta viipaleet reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kun viipaleet ovat jäähtyneet, ripottele niiden pinnalle aavistus suolaa ja paprikajauhetta.

Kuutioi loppu kesäkurpitsa, puolita tomaatit ja revi lehtikaalit suikaleiksi. Kuumenna pannulla voi ja paahda paloiteltuja kasviksia sekä esikeitettyjä porkkanoita, kunnes ne ovat saaneet aavistuksen väriä. Anna jäähtyä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kumoa kastike kauran joukkoon ja sekoita huolellisesti. Lisää jäähtyneet kasvikset ja friteeratut kasvissipsit. Viimeistele salaatti tuoreella oreganolla.

Tarjoa juhla-aterian alkupalana tai liha- tai kalaruuan lisukkeena.