Runeberginpiiras (gluteeniton)

Tarjoile runebergintortut vaihteeksi piiraan muodosta.
Ohuet vadelmahillo- ja sokerikuorruteraidat viimeistelevät piiraan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Runeberginpiiras (gluteeniton)

10–12 annosta

Ainekset

  • 200 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 2 tippaa karvasmanteliöljyä
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl gluteenitonta piparimurua
  • 1/2 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 dl vadelmahilloa

Koristeluun

  • vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl kylmää vettä tai sitruunamehua

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla vatkaten. Mausta karvasmanteliöljyllä. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi vadelmahillo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele piirasvuoka (halkaisijaltaan noin 24 senttimetriä). Ripottele pinnalle gluteenittomista pipareista tehtyä jauhelmaa. Levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Pursota jäähtyneen tortun pinnalle hillo- ja sokerivesiraitoja.