Runeberginpiiras (gluteeniton)
Tarjoile runebergintortut vaihteeksi piiraan muodosta.Runeberginpiiras (gluteeniton)
10–12 annosta
Ainekset
- 200 g voita
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 2 tippaa karvasmanteliöljyä
- 1 dl mantelirouhetta
- 3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl gluteenitonta piparimurua
- 1/2 rkl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 dl vadelmahilloa
Koristeluun
- vadelmahilloa
- 1 dl tomusokeria
- 2 tl kylmää vettä tai sitruunamehua
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen samalla vatkaten. Mausta karvasmanteliöljyllä. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi vadelmahillo.
Voitele piirasvuoka (halkaisijaltaan noin 24 senttimetriä). Ripottele pinnalle gluteenittomista pipareista tehtyä jauhelmaa. Levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Pursota jäähtyneen tortun pinnalle hillo- ja sokerivesiraitoja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


