Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Itämeren fisuburgeri

Itämeren kalahampurilaiseen käytetään Itämerestä pyydetty kalaa, kuten lahnaa tai silakkaa, joiden syöminen vähentää meren rehevöitymistä.
Kurkkumajoneesi, tomaatti ja maustekurkku täydentävät kalahampurilaisen.
Kurkkumajoneesi, tomaatti ja maustekurkku täydentävät kalahampurilaisen. Kuva: Palvelukeskus Helsinki

Itämeren fisuburgeri

4 hengelle

Ainekset

  • 4 halkaistua annosruisleipää (esim. Reissumiestä)
  • kurkkumajoneesia
  • 4 itse paistettua kalapihviä
  • salaatinlehtiä
  • tomaattiviipaleita
  • maustekurkkuviipaleita

Kalapihvit

  • ½ dl kermaa
  • 75 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl korppujauhoja
  • puolikas pieni sipuli
  • 100 g palsternakkaa raastettuna
  • 1,5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 500 g jauhettua kalafileetä, esim. lahnaa tai silakkaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl sitruunan mehua

Kurkkumajoneesi

  • 1,5 dl majoneesia
  • 3 rkl kurkkusalaattia
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Kalamassa kannattaa jauhaa itse lihamyllyllä tai hienontaa huolellisesti veitsen avulla. Hienonna myös sipuli ja raasta palsternakka. Sekoita kerman ja tuorejuuston joukkoon korppujauho ja anna turvota hetki. Lisää sekaan mausteet, sipuli, palsternakka, kalamassa, kananmunat ja sitruunamehu. Anna kalapihvitaikinan turvota hetki.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista kalapihvitaikinasta pannulla voita tai rypsiöljyä käyttäen noin kämmenen kokoisia pihvejä. Paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Levitä kurkkumajoneesia ruisleipien halkaisupinnoille. Laita pohjalle salaatinlehti, tomaattiviipale ja kalapihvi. Pihvin päälle maustekurkkuviipaleita. Nauti!