Itämeren fisuburgeri
Itämeren kalahampurilaiseen käytetään Itämerestä pyydetty kalaa, kuten lahnaa tai silakkaa, joiden syöminen vähentää meren rehevöitymistä.

Kurkkumajoneesi, tomaatti ja maustekurkku täydentävät kalahampurilaisen. Kuva: Palvelukeskus Helsinki
Itämeren fisuburgeri
4 hengelle
Ainekset
- 4 halkaistua annosruisleipää (esim. Reissumiestä)
- kurkkumajoneesia
- 4 itse paistettua kalapihviä
- salaatinlehtiä
- tomaattiviipaleita
- maustekurkkuviipaleita
Kalapihvit
- ½ dl kermaa
- 75 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl korppujauhoja
- puolikas pieni sipuli
- 100 g palsternakkaa raastettuna
- 1,5 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 500 g jauhettua kalafileetä, esim. lahnaa tai silakkaa
- 2 kananmunaa
- 1 rkl sitruunan mehua
Kurkkumajoneesi
- 1,5 dl majoneesia
- 3 rkl kurkkusalaattia
- ripaus mustapippuria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Kalamassa kannattaa jauhaa itse lihamyllyllä tai hienontaa huolellisesti veitsen avulla. Hienonna myös sipuli ja raasta palsternakka. Sekoita kerman ja tuorejuuston joukkoon korppujauho ja anna turvota hetki. Lisää sekaan mausteet, sipuli, palsternakka, kalamassa, kananmunat ja sitruunamehu. Anna kalapihvitaikinan turvota hetki.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista kalapihvitaikinasta pannulla voita tai rypsiöljyä käyttäen noin kämmenen kokoisia pihvejä. Paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Levitä kurkkumajoneesia ruisleipien halkaisupinnoille. Laita pohjalle salaatinlehti, tomaattiviipale ja kalapihvi. Pihvin päälle maustekurkkuviipaleita. Nauti!
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Tiedätkö, missä avattiin Suomen ensimmäinen pizzeria? Kebab tuli kaveriksi vasta myöhemmin
- Sekaruokavalio on palannut suomalaisten lautasille: ”Lihan välttäminen on laantunut”
- Söin täällä: Sisustukseltaan hurmaava tamperelaisravintola kompastuu mauttomaan annokseen
- Muhkeat pannukakut paistuvat rapeareunaisiksi pannulla – nappaa resepti talteen
- Parsakaalisosekeitto
- Aarre | Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään