Juustoinen kantarellipiiras

Tämä juustoinen kantarellipiiras saa täyteläisyyttä mozzarellajuustosta ja raikkautta sitruunankuoriraasteesta. Purjo ja porkkana täydentävät vielä makua.
Sienipiirakkaan voit kätkeä kantarellien sijaan vaikka mitä syötäviä sieniä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Juustoinen kantarellipiiras

noin 12 annosta

Ainekset

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 50 g juustoraastetta
  • 1 dl kasvislientä tai maitoa

Täyte

  • ½ l kantarelleja
  • ¼ purjoa
  • 1 iso porkkana
  • 2 rkl voita
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 3 kananmunaa
  • 1 prk (2 dl) kermaviiliä
  • 1 dl juustoista ruokakermaa
  • 125 g mozzarellajuustoraastetta
  • 2 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Nypi rasva jauhojen ja juustoraasteen joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää neste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan rauhoittua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Esikäsittele ja paloittele kantarellit. Leikkaa halkaistu, huuhdottu purjo renkaiksi ja kuoritut porkkanat tikuiksi. Kääntele sieniä, sipulisilppua ja porkkanoita pannulla voissa noin 10 minuuttia. Mausta ja nosta jäähtymään.

Mittaa kulhoon munat ja riko niiden rakenne. Lisää kermaviili, kerma, juustoraaste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina suuren (noin 36 cm x 28 cm) piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa ensin 200 asteessa 10 minuuttia.

Levitä puolikypsälle pohjalle ensin sieni-sipulisilppu ja sitten munaseos. Jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa piiras lämpimänä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Voit tehdä piiraan myös sekasienistä. Jos löydät metsästä vain muutaman tatin, haperon tai kehnäsienen, esikäsittele ne ja jatka ohjeen mukaan.