Hesburgerin majoneesiin käytetään kohta vapaan kanan munia: "Jatkoa Hesburgerin vastuullisille valinnoille"
Viime vuonna Hesburgerin majoneesin valmistukseen käytettiin yli 294 tonnia kananmunamassaa.
Jo nyt osa majoneesin valmistuksessa käytettävästä kananmunamassasta tehdään vapaan kanan munista. Kuva: Venla TirkkonenKotimainen pikaruokajätti Hesburger siirtyy käyttämään Suomessa valmistetussa majoneesissaan vain lattia- ja luomukanaloissa tuotettuja kananmunia. Hesburger siirtyy lattia- ja luomukanaloiden muniin vuoteen 2021 mennessä.
"Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen kuuluu Hesburgerin vastuullisuusperiaatteisiin, ja edellytämme sitä myös tavarantoimittajiltamme. Päätös siirtyä vapaan kanan munien käyttöön on jatkoa Hesburgerin vastuullisille valinnoille, ja uskomme, että myös asiakkaamme arvostavat päätöstämme", Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti toteaa tiedotteessa.
Jo nyt osa majoneesin valmistuksessa käytettävästä kananmunamassasta tehdään vapaan kanan munista.
Viime vuonna Hesburgerin majoneesin valmistukseen käytettiin yli 294 tonnia kananmunamassaa.
Majoneesia käytetään kaikissa Hesburgerin hampurilais- ja tortillatuotteissa sekä Suomessa että ulkomailla. Hesburgerin majoneesit valmistaa sen oma Kaarinassa sijaitseva tuotantolaitos Hes-Pro Oy.
Vuonna 2017 elintarvikealan jätit Unilever ja Nestlé ilmoittivat, että ne sitoutuvat luopumaan häkkikanaloissa tuotettujen kananmunien käytöstä vuoteen 2025 mennessä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

