Rahka-mansikkatorttu
Tuoreilla mansikoilla koristeltu rahkapiiras maistuu kesäisessä kahvipöydässä. Hyytelösokeriliemi sitoo mansikanpalat toisiinsa. Tarjoa jugurtti-kermavaahdon kera.
Tuoreilla mansikoilla koristeltu rahkapiiras maistuu kahvipöydässä. Hyytelösokeriliemi sitoo mansikanpalat toisiinsa.Rahka-mansikkatorttu
8–10 annosta
Pohja
- 75 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 1/2 dl kauralesettä
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 dl maitoa
Täyte
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 3 rkl perunajauhoja
Pinnalle
- noin 5 dl mansikoita
Kiille
- 2 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
Tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maustamatonta jugurttia
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjan päälle ja paina reunus kiinni. Jätä ylimääräinen leivinpaperi vuoan reunojen ulkopuolelle, jotta mahdollisesti valuva rasva ei sotke uunia. Voitele vuoan reunat.
Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa muna joukkoon. Lisää sekoitetut kuivat aineet ja maito. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille noin viiden sentin korkeudelle.
Laita täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Jäähdytä vuoassa. Pilko mansikat pinnalle. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta marjojen päälle. Tarjoa lisäksi jugurtti-kermavaahtoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

