Keksin uuden ruokalajin! ‒ energia menee rasituksen jälkeen suoraan reisiin ja aivoihin
Helppoa, hyvää ja tehokasta.Talvella keksin täysin uuden ruokalajin, ainakin itselleni. Tällaisesta en ole koskaan kuullut ja se on sekä toiminnallinen että erinomaisen hyvä.
Sen valmistaminen on myös helppoa, mikä on hienoa siksi, että ruokalaji nautitaan uupuneena.
Kyse on lihashotista. Toinen nimi voisi olla lihashotti uupumukseen. Paras liha siihen on poron sisä- tai ulkofilee. Tämä siksi, että ruuan luonne on pieni annoskoko. Kun fileestä leikkaa noin kahden sentin paksuisen siivun, saa halkaisijaltaan muutamasenttisen pienen pihvin. Poron filee on läpimitaltaan automaattisesti oikean kokoinen tähän tarkoitukseen.
Näitä kun paistaa noin neljä per henkilö ja maustaa suolalla ja pippurilla, niin voimat alkavat palautua välittömästi. Liha menee suoraan reisiin ja seuraavaksi aivoihin.
Teen lihashotteja pitkien hiihtolenkkien jälkeen. Kesällä ne voi tehdä toki grillissäkin, ehkä paras rasitus tämän tapaisen virkistyksen kaipuuseen olisi uinti. Joka tapauksessa pitkän tasaisen rasituksen jälkeinen uupumustila on se, mihin tämä ruokalaji on parhaimmillaan.
Tarkoitukseen on olemassa toinenkin ruokalaji, pitkään haudutettu lihaliemipohjainen keitto. Esimerkiksi Armeniassa sain keittoa, jonka liemellä oli sama vaikutus: hiljaisen uupuneen henkilön ryhti nousi ja hän alkoi iloisesti pulputtaa läpi päivän tapahtumia. Lihaliemikeittoa vain on valitettavan harvoin tarjolla, ainakin minun pöydässä. Poron fileepalan sen sijaan muistan ostaa kun tiedän rasitusta olevan tulossa.
Lihashotti kannattaa nauttia heti rasituksen päätteeksi. Kun sitten on ihmiset virotettu, on voimia alkaa puuhata muuta tarvittavaa, kuten isompaa ateriaa tai saunan lämmitystä tai varusteiden huoltoa.
Lihashottiin ei laiteta mitään lisukkeita, vain pieni pala hyvää lihaa nätisti lautasella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








