Kalatalo elää sesongin mukaan
Kolme kaverusta avasi Porvooseen Kalatalon, koska rannikkokaupungissa pitää olla kalakauppa. Kotimaista lähikalaa saadaan paikallisilta kalastajilta. Sydäntalvella tiskistä löytyy muun muassa madetta, kuhaa, haukea, siikaa ja lahnaa.PORVOO (MT) Kokki ja yrittäjä Tommy Lindström avasi joulukuussa Porvooseen Kalatalon kahden liikekumppaninsa kanssa. Tarkoitus on erikoistua kotimaiseen kalaan ja erityisesti lähikalaan.
Toki ohessa myydään myös ulkomailta tuotuja herkkuja. Asiakas voi tilata vaikka elävän hummerin ja hakea sen seuraavana päivänä. Tavaraa tulee useilta kotimaisilta kalatukuilta ja -valmistajilta.
Lohta ja äyriäisiä on tarjolla monessa muodossa. Kahvilan puolelta saa kalaleipiä, haukipihvejä, salaattia ja herkullisia blinejä joko kotiin tai paikan päällä syötäviksi.
Ahvenesta ja muikusta pulaa
Tähän aikaan vuodesta tiskissä pötköttelee kuhaa, haukea, madetta, silakkaa, lahnaa ja jopa roskakalaksi leimattua vimpaa. Asiakkaat ovat kyselleet muikun ja ahvenen perään, mutta niitä ei Lindströmin mukaan tahdo saada talvella mistään.
Kalatiskin yllä roikkuu liitutaulu, johon on kirjattu pyyntipäivät. Alkuperä selviää kysymällä.
Toisessa päässä tiskiä on vakuumiin pakattuja ankeriaita. Lisäksi pakastealtaasta löytyy tonni- ja miekkakalaa.
Villeinä lajit olisivat vaarantuneita. Porvoon Kalatalo ostaa niitä viljeltyinä. Esimerkiksi ankerias tulee Uudesta-Seelannista. Kalatalo haluaa tarjota asiakkailleen monipuolisen valikoiman.
Tekstiä muokattu 16.1. 10.30: viimeiseen kappaleeseen lisättiin tieto siitä, että Kalatalo myy ankeriaita vain viljeltynä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


