Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
  • Suomen kokkimaajoukkue odottaa lopullista tulosta maailmanmestaruudesta tänään

    Kokkien toteuttama lämpimän keittiön menukokonaisuus ylsi kultapisteisiin.
    Suomen joukkue sai kiitosta tasaisen varmasta toiminnasta.
    Suomen joukkue sai kiitosta tasaisen varmasta toiminnasta. Kuva: Eva Tordera Nuño

    Suomen kokkimaajoukkue osallistui tällä viikolla Luxemburgissa kokkien maailmanmestaruuskisoihin, Culinary World Cupiin. Viime lauantaina katettiin perinteisenä ruokataidelajina tunnettu Culinary Artin & Pastry Artin muodostama kylmä pöytä ja toisena kilpailupäivänä maanantaina oli vuorossa Hot Kitchen -sarja, jossa toteutettiin 110 hengelle kolmen ruokalajin menukokonaisuus.

    Suomen lämpimän keittiön menukokonaisuus sai huikeaa palautetta ja ylsi arvioinnissa kultatason pistekategoriaan. Se sai yli 90 pistettä sadasta.

    "Täyden kympin suoritus! Olen todella ylpeä joukkueesta", totesi joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi.

    Tuomaristo kehui menua erittäin hyväksi ja tarkkaan suunnitelluksi kokonaisuudeksi, jossa alku-, pää- ja jälkiruoka olivat maun ja koostumuksen puolesta linjassa. Joukkue sai lisäksi kiitosta hyvin organisoidusta keittiötyöskentelystä, siisteydestä ja tehokkuudesta.

    Kapteeni Simo Pietarinen kertoi, että onnistuneeseen suoritukseen siivittivät hyvä keskinäinen luottamus ja vahva joukkuehenki.

    “Kilpailu sujui suunnitellusti, tasaisen varmasti ja hyvässä yhteistyössä”, hän totesi.

    Kilpailu-urakka esivalmisteluineen ja tarjoiluineen kesti noin yhdeksän tuntia lähes ilman taukoja. Kilpailukeittiöön tullut sähkökatkos viivästytti tarjoilua, mutta Pietarisen mukaan sillä ei ollut vaikutusta joukkueen työskentelyyn, vaan haasteista huolimatta menu pystyttiin toteuttamaan suunnitellusti.

    Tuomaristo huomioi arvioinnissaan joukkueen hyvän paineensietokyvyn ja rauhallisen toiminnan yllättävässä tilanteessa.

    Culinary World Cup -kilpailussa joukkueiden suorituksia arvioidaan pistetasojärjestelmällä, jossa tiettyjä pistemääriä vastaaviksi on määritelty diplomi-, pronssi-, hopea- ja kultatasot.

    Culinary Art ja Culinary Pastry -sarjassa Suomen joukkue sai yli 80 pistettä sadasta, joka yltää hopeatasoon.

    Culinary Word Cup -kilpailussa on mukana kokkeja 75 maasta ja 30 maan kansalliset joukkueet. Tänään torstaina palkitaan tasopisteiden ja muun tuomariarvioinnin pohjalta määritellyt kokonaiskilpailun kolme parasta joukkuetta.

    Suomen kokkimaajoukkueen seuraava iso koitos on tammikuussa Berliinissä, missä se vastaa Grüne Woche -messujen avajaistarjoiluista kolmelletuhannelle vieraalle.