Katkarapukasari
Katkarapukasari oli muotia 1970-luvulla, mutta sen suosio jatkui vielä 1980-luvullakin.
Katkarapukasari tuli muotiin 1970-luvulla, mutta oli suosittu vielä 1980-luvullakin. Kuva: Jaana KankaanpääKatkarapukasari
4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 ½ dl valkoviiniä
- 1 ½ dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 kalaliemikuutio
- 1 tl sitruunapippuria
- 1 tl suolaa
- ½ tl Tabascoa
- 350 g kuorittuja pakastekatkarapuja
Päälle
- tuoretta tilliä hienonnettua
Valmistusohje
Sulata katkaravut siivilässä jääkaapissa ja valuta ne mahdollisimman kuiviksi. Kuori ja pilko pieniksi sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia tilkassa öljyä. Lisää valkosipuli ja jatka kuullotusta hetki.
Lisää loput aineet katkarapuja lukuun ottamatta. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää katkaravut ja kuumenna, mutta älä enää keitä, jotteivät katkaravut sitkisty.
Tarkista maku, koristele hienonnetulla tillillä ja tarjoa vaalean leivän kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
