Ruoka

Kultainen Juustohöylä -palkinto Jukolan Juustolle – voittajajuustot syntyvät veljesten yhteistyönä

Jukolan Juusto on nykyään Suomen suurin perinteisen cheddarin valmistaja.
Juustopöytä ry/Tomi Salminen
Jukolan Juuston juustolan maidon tuottava Pertti Liias ja juustomestari Markku Liias vastaanottivat Kultainen Juustohöylä -palkinnon. Juustopöytä Oy:n myöntämän kunnianosoituksen jakoi yhdistyksen puheenjohtaja Seija Kurunmäki.

Vuoden 2020 Kultainen Juustohöylä -palkinto on myönnetty Jukolan Juustolle. Palkinnon perusteena on yrityksen ainutlaatuinen Aito Cheddar -tuoteperhe, jota arvostavat sekä kuluttajat että huippukokit, tiedotteessa todetaan.

Juustopöytä ry myöntää palkinnon vuosittain suomalaisessa juustomaailmassa kunnostautuneelle yritykselle.

Jukolan Juuston juustola ja myymälä sijaitsevat Joutsan Leivonmäellä. Vuonna 2014 perustetun yrityksen takana ovat juustomestari Markku Liias ja juustolaan maidon tuottava isoveli Pertti Liias.

”Kultainen Juustohöylä -palkinto on meille erityisen tärkeä, koska se saadaan juustojen harrastajilta ja se on myös erittäin arvostettu palkinto. Tästä saamme taas uutta voimaa viedä toimintamme eteenpäin”, Markku Liias iloitsee.

Jukolan Juusto on nykyään Suomen suurin perinteisen cheddarin valmistaja.

”Herkullisen juuston salaisuus on ainulaatuinen raaka-aine, jota Liiaksen Pertti-veli tuottaa 300 lehmän maitotilalla. Kun aamulypsystä kerätty maito pääsee talon juustomestareiden Markku Liiaksen ja Aki Paloniemen käsittelyyn, syntyy täyteläinen ja kermainen suomalainen Cheddar-tuotesarja. Tuotteita maistamalla ymmärtää, miksi juusto on niin monille meille herkkuruokaa", Juustopöytä ry:n puheenjohtaja Seija Kurunmäki perustelee yhdistyksen valintaa.

Vuonna 2016 yrityksen Aito Cheddar sai Suomen parhaan cheddarin tittelin. Samana vuonna yrityksen juustolan maidon tuottava Jukolan Maitotila palkittiin Walter Ehrströmin kultamitalilla. Se tarkoittaa 25 vuotta päivittäin tuotettua ensiluokkaista maitoa. 

Lue lisää veljesten yhteistyöstä: Joutsalaisveljesten yhteisbisnes kukoistaa: Toinen tuottaa maidon, toinen tekee juuston

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Joka neljäs talous ei osta joulukinkkua lainkaan – valtaosa kinkun hankkivista haluaa kotimaisen

Fazerin kauraa hyödyntävä ksylitolitehdas on vuoden 2020 Tähtiteko

Selvitys koulujen korona-ajasta: Kouluruokailuja järjestetty laittomasti jakamalla ruokarahaa ja maskit valtaosalla hankkimatta

Löytyvätkö nämä tuotteet ostoskoristasi? K-ryhmä listasi ensi vuoden 15 nousijaa