Ruoka

Vitamiinilisä avuksi koronakriisissä: Englanti jakaa ilmaista D-vitamiinia yli 2,5 miljoonalle ihmiselle

Riskiryhmäläiset saavat hallitukselta ilmaiseksi D-vitamiinilisän.
Pixabay
Osa tutkimuksista viittaa siihen suuntaan, että D-vitamiinilla saattaa olla positiivinen vaikutus koronavirukselta suojautumisessa.

Englannissa hallitus on päättänyt jakaa ilmaista D-vitamiinia haavoittuvassa asemassa oleville kansalaisille.

Yhteensä D-vitamiinia jaetaan yli 2,5 miljoonalle ihmiselle.

Vitamiinilisää jaetaan esimerkiksi hoitokoteihin. D-vitamiinin toimitukset aloitetaan tammikuussa ja vitamiinia annetaan neljän kuukauden tarpeiksi.

Tarkoitus on vitamiinilisällä tukea ihmisten hyvinvointia aikana, jolloin monet ovat koronaviruksen uhan takia tavallista enemmän sisällä.

D-vitamiinilla voi olla myös koronaviruksen torjunnan kannalta suotuisia vaikutuksia.

Useampi tutkimus on osoittanut D-vitamiinin puutteen olevan kytköksissä covid-19-tautiin ja kuolleisuuteen, kirjoittaa Potilaan lääkärilehti. Ääripäitä verratessa matalat D-vitamiiniarvot tuplasivat koronatartunnan riskin.

D-vitamiinin puutteen ja koronaviruksen yhteyttä selvitetään parhaillaan laajemmin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Muistathan muikut, ne ovat suomalaista superfoodia! Paista muikuista vaikka itämaisia sipsejä tai loihdi savumuikuista helpot rieskapitsat

Tiukalla kasvisruokavaliolla kasvavilla pikkulapsilla on verrattain vähemmän D- ja A-vitamiinia sekä tärkeitä rasva- ja aminohappoja

Pubin pitäjä vannoi, ettei ikinä enää tee ravintolahommia – kunnes Kyrön tislaamo vei mennessään: "Ei me oltu villeimmissä unelmissammekaan ajateltu, että tämä voisi mennä näin"

MTK:n Marttila huolissaan S-ryhmän päätöksestä Viron Prismoissa – "Halpuutus ja suomalainen ruoka eivät vain kuulu yhteen"