Perinteinen kääretorttu valmistuu nopeasti – katso resepti
Kääretorttu on helppo ja nopea leivonnainen, josta riittää syötävää isommallekin porukalle.
Kääretorttu on yksinkertaisuudessaan maistuva ja mehevä leivonnainen, josta riittää useammallekin herkuttelijalle. Kuva: Sanne KatainenPeruskääretorttuun on hyvä käyttää vehnäjauhojen lisäksi myös tärkkelyspitoisia jauhoja, kuten peruna- tai ohratärkkelysjauhoja, sillä silloin torttupohja ei repeä niin herkästi käärittäessä.
Täytteeksi voi valita pelkkää hilloa, mutta myös hillon ja kermavaahdon, tai kerma-rahkavaahdon yhdistelmät ovat maistuvia.
Kääretortun perusohje
noin 12 palaa
- Ainekset
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte
- 1 dl vispikermaa
- 1 dl maitorahkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 dl marjahilloa
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele nuolijalla tai lastalla varovasti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia.
Ripottele puhtaan leivinliinan tai -paperin päälle sokeria. Ota kääretorttupohja uunista ja anna jäähtyä hetki. Tartu alla olevasta leivinpaperista ja kumoa pohja sokerin päälle ylösalaisin. Vedä alla ollut paperi varovasti pois. Jätä irrotettu paperi pohjan päälle jäähtymisen ajaksi, niin pohja ei kuivu.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa rahka ja sokeri. Vatkaa vielä hetki.
Levitä jäähtyneen torttupohjan päälle ensin ohut kerros hilloa ja sen päälle kerma-rahkaseos. Taita leveämmältä sivulta käärimisen alku tiukaksi ja kääri rullaksi leivinpaperin avulla. Kääri tiiviisti leivinpaperiin ja käännä rulla niin, että sauma jää alle. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Säilytä valmis kääretorttu viileässä.
Vinkki: Kääretorttuun voit käyttää haluamaasi hilloa tai hedelmäsosetta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

