Ruoka

"Ihan höpö höpöä, ettei suomalainen siipikarjanliha kelpaa" – puolalaista kanaa käyttävä KFC neuvottelee isojen kotimaisten lihatalojen kanssa, kertoo ketjun suomalaispomo

Yli 140 maassa toimiva Kentucky Fried Chicken avaa tänä vuonna ensimmäiset ravintolansa Espooseen, Helsinkiin ja Turkuun.
KFC / Yum! Ltd.
KFC-logo on tuttu ympäri maailmaa. Pikaruokaketjulla on toimintaa yli 140 maassa.

Uppopaistettua kanaa tarjoava pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken (KFC) avaa lähiaikoina ensimmäiset neljä ravintolaa Suomeen (mt.fi 1.7.). Ravintoloita tulee Espooseen kaksi, Helsinkiin ja Turkuun yksi.

Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Hanna Hamina kysyi viestipalvelu Twitterissä KFC:n Suomen toiminnoista vastaavalta toimitusjohtaja Janne Einolalta, mistä maasta pikaruokaketjun käyttämä siipikarjanliha on peräisin.

"KFC toimittaa tällä hetkellä kanaa keskitetysti Puolasta. Kana on peräisin vain sertifioiduilta tiloilta, joissa on erittäin tiukka valvonta, ja jossa kanoja tarkastellaan koko prosessin läpi", vastasi toimitusjohtaja Janne Einola.

"Meillä on erittäin tiukat laatustandardit, jotta voimme varmistaa tuotteiden mahdollisimman korkean laadun kaikissa ravintoloissamme. Auditointeja järjestetään esimerkiksi neljä kertaa vuodessa", Einola jatkoi Twitterissä.

MT:lle Janne Einola kertoo yrityksen käyvän neuvotteluja kotimaisen siipikarjalihaa toimittavien isojen talojen kanssa, mikä käytännössä tarkoittanee Atriaa ja HKScania.

"On ihan höpö höpöä väittää, ettei suomalainen siipikarjanliha kelpaa ketjullemme. Emme me tyhmiä ole, kun toimimme laadukasta lihaa tuottavassa maassa", Einola viittaa Iltalehden otsikkoon aiheesta.

Hänen mukaansa oli tiedossa jo etukäteen, että toiminnan käynnistäminen tapahtuu tuontilihan avulla.

"Turvallisuus on etusijalla, samoin standardit ja toimintatapa. Vie oman aikansa, jotta koko ketju rehusta alkaen siihen, millä autolla tuote toimitetaan perille, on valmis."

Einola väläyttää lihantuotannolle näkymiä Suomea laajempaankin levitykseen.

"Käymme neuvotteluja kotimaisen lihan saamisesta tuotantoketjuun, eikä vain suomalaiseen, vaan mahdollisesti myös vientiin. Kauanko se kestää eri kriteerien täyttymisen kannalta, en tiedä. Toivomme neuvotteluista myönteistä tulosta", hän sanoo.

Kaikki pääkaupunkiseudun ravintolat sijoittuvat kauppakeskuksiin, Espoossa Isoon Omenaan ja Selloon, Helsingissä Itikseen ja Turussa Hamburger Börs -rakennukseen kauppatorin kupeesta.

"Brändinä haluamme olla heti siellä, missä ihmisetkin ovat. Avaamme uusia ravintoloita hyville liikepaikoille, kun niitä on saatavilla. Seinäjoella sellainen löytyi Ideaparkista, jonne ravintola avataan ensi kevään aikana", Einola sanoo.

Ketju aikoo palkata lähes 200 ihmistä ravintoloihinsa.

Suomeen avattavien Kentucky Fried Chicken -ravintoloiden taustalla on virolainen ravintola- ja viihdealalla toimiva Apollo Group, jolle on myönnetty Suomeen avattavien ravintoloiden franchise-oikeudet.

Amerikkalainen KFC-ketju on toiminut yli 75 vuotta. Ketjuun kuuluu yli 23 000 ravintolaa yli 140 maassa.

Lue lisää:

Atrian kaikkien kanatuotteiden hiilijalanjälki on nyt luettavissa pakkauksesta

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruokavientiin potkua, lähiruokaa kuntiin, elintarvikeala nuoria kiinnostavaksi – Agronomiliitolla pitkä lista ruoka-alan kehittämiseksi

"Miten te tällaisen tuotteen olette menneet kehittämään?" Suomen suosituin leipä täyttää 30 vuotta

Valaistu piparikyltti ja Eiffel-torni voittivat Piparinleivonnan SM-kultaa

Myrskylässä on seurattu keskustelua maatalouden tuotantokustannusten harppauksesta: "Haluan tukea kotimaista työtä ennemmin kuin työttömyyttä"