Ruoka

MTV: Monelta pellolta löytyvä raaka-aine kiinnostaa baarimestareita ympäri maailmaa

Ruoka 08.03.2018

Kiinnostuksen taustalla on se, että raaka-ainetta on maailman vaikeinta tislata.


Markku Vuorikari
Baarimestari Pauliina Marjasen mukaan suomalaiset tuotteet kiinnostavat tällä hetkellä maailmalla, mutta itse Suomea ja suomalaisuutta kiinnostavampana pidetään silti ruista.

Juomapiireissä ympäri maailmaa kohistaan nyt suomalaisesta rukiista, jota pidetään maailman vaikeimpana tislata. Asiasta kertoo MTV.

MTV:n haastatteleman baarimestari Pauliina Marjasen mukaan suomalaiset tuotteet kiinnostavat tällä hetkellä maailmalla, mutta itse Suomea ja suomalaisuutta kiinnostavampana pidetään silti ruista. Marjasen mukaan etenkin viski- ja ginipiireissä ollaan kiinnostuneita rukiin käytöstä ja sataprosenttisesta rukiista valmistetuista tuotteista.

Syynä kiinnostukseen on Marjasen mukaan se, että ruista pidetään maailman vaikeimpana raaka-aineena tislata.

Siitä huolimatta, että ammattilaiset ympäri maailma tietävät rukiin, kuluttajien kiinnostus rukiista tislattuja tuotteita kohtaan on MTV:n haastatteleman Marjasen mukaan täysin riippuvainen kulttuurista. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ruis tunnetaan, mutta ei Italiassa.

MTV: Baarimestarit ympäri maailmaa innoissaan suomalaisesta raaka-aineesta: "Se ei ole sen arvoista, ellei sitä tee oikein"

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT