Hernemuhennos eli tuuvinki
Hernetuuvinki on perinneruoka, jonka soisi näkyvän laatikoiden rinnalla suomalaisissa juhlapöydissä nykyistä useammin. Maultaan hernetuuvinki on erinomaista.
Hernetuuvinki on perinneruoka, jonka soisi näkyvän laatikoiden rinnalla nykyistä useammin. Maultaan hernetuuvinki on erinomaista. Kuva: Jaana KankaanpääHernemuhennos eli tuuvinki
Ainekset
- 2 dl kuivattuja herneitä
- 6 dl vettä
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl voita
- 50 g pakastepinaattia
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Huuhdo herneet lävikössä ja anna liota kylmässä vedessä yön yli.
Keitä herneitä liotusvedessä hiljalleen noin puolitoista tuntia. Seuraa, etteivät herneet pala pohjaan. Lisää hienonnettu valkosipuli ja jatka hauduttamista noin 15 minuuttia. Lisää pinaatti, voi ja mausteet ja anna hautua vielä viitisen minuuttia. Jos haluat muhennoksesta perinteisen, jätä pois pinaatti ja valkosipuli.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

