LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Ruoka

Yle: Mansikan pakastamisessa ei ole järkeä

Tuoreiden mansikoiden kotipakastaja ei säästä hinnassa verrattuna kaupan pakastealtaasta ostettuihin marjoihin.
Pentti Vänskä
Moni pakastaa mansikkaa kotona, vaikka se ei välttämättä ole kannattavaa verrattuna valmiiksi pakastettujen marjojen ostamiseen.

Mansikoiden pakastamisessa itse ei ole taloudellista järkeä, selviää Ylen uutisesta.

Puoli kiloa tuoretta mansikkaa maksaa tänä kesänä 4–7 euroa. Sama määrä kotimaista, valmiiksi pakastettua mansikkaa maksaa reilut viisi euroa.

Suomalaiset pakastavat silti mansikkaa innokkaasti. Taustalta löytyykin muita syitä kuin taloudellinen ajattelu.

Yle: Mansikan kotipakastamisen voi nyt unohtaa – "Mansikoiden pakastaminen itse ei ole kannattavaa"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaiset kuluttivat kotimaista kalaa viime vuonna vain kolme ja puoli kiloa asukasta kohti – tuontikalaa upposi yli yhdeksän kiloa

Onko sinullakin vaikeuksia syödä suosituksen mukaisesti hedelmiä ja vihanneksia? Tutkija kertoo, mistä se johtuu

Nyt on haussa Suomen taitavin kalaruokakokki

Yle: Virolaiset pelkäävät nyt kalaa – superaggressiivinen listeria sairastutti kymmeniä ja tappoi kuusi