Ruoka

Yle: Mansikan pakastamisessa ei ole järkeä

Tuoreiden mansikoiden kotipakastaja ei säästä hinnassa verrattuna kaupan pakastealtaasta ostettuihin marjoihin.
Pentti Vänskä
Moni pakastaa mansikkaa kotona, vaikka se ei välttämättä ole kannattavaa verrattuna valmiiksi pakastettujen marjojen ostamiseen.

Mansikoiden pakastamisessa itse ei ole taloudellista järkeä, selviää Ylen uutisesta.

Puoli kiloa tuoretta mansikkaa maksaa tänä kesänä 4–7 euroa. Sama määrä kotimaista, valmiiksi pakastettua mansikkaa maksaa reilut viisi euroa.

Suomalaiset pakastavat silti mansikkaa innokkaasti. Taustalta löytyykin muita syitä kuin taloudellinen ajattelu.

Yle: Mansikan kotipakastamisen voi nyt unohtaa – "Mansikoiden pakastaminen itse ei ole kannattavaa"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maalaisfestari Karjurockissa tarjoillaan ylpeänä oman tilan antimia: "Laadukas lähiruoka on tämän vuoden kantava teema"

Huippukokki visioi, miten maaseutu elvytetään: ”Jos minulla olisi maatila, kasvattaisin siellä voikukanjuurta ja takiaisenjuurta”

Söin täällä: Muusi ei ollutkaan liisteriä Teboililla

Asuntomessuilla syödään kotimaista broileria ja ruotsalaisia lihapullia