Siemenpyörykkä Boltsin menestysresepti: ei lisäaineita
Kaura-siemenpyörykkää on myyty yli miljoona rasiaa puolessa vuodessa.
Harri Jaakkola sanoo, ettei leipomo ole tehnyt minkään muun tuotteen eteen yhtä paljon töitä kuin Boltsin. Lihapullan veroinen pyörykkä syntyi, kun tarkoitus oli kehittää siemensämpylä. Kuva: Leivon LeipomoTamperelaisen Leivon Leipomon Boltsi nousi viime vuonna Suomen myydyimmäksi uutuuselintarvikkeeksi. Toimitusjohtaja Harri Jaakkola sanoo, että leipomossa painetaan täysillä, jotta tuotteita riittää.
"Kun Boltsi tuli markkinoille, niin kyllähän siinä kaupan hyllyt ryysti tyhjää", Jaakkola kuvailee. Boltsia myydään Jaakkolan mukaan lähes kaikissa S- ja K-ryhmän myymälöissä.
Aiemmin vegaanista Boltsia sai kahta makua. Helmikuussa on tulossa kolmas, Marokon makumaailmaan sovitettu. Sen sijaan neljäs vaihtoehto hyllytettiin yhden lisäaineen takia.
”Lihapyöryköissä voi olla neljäkin E-koodia. Boltsin lisäaineettomuus on meille ihan keskeinen juttu. Oli tipalla, ettemme julkistaneet toistakin Boltsi-uutuutta. Kaikki oli valmiina, mutta reseptissä oli yksi lisäaine. Katsottiin peiliin ja pistettiin takaisin tuotekehitykseen”, Jaakkola sanoo.
Boltsissa ei ole kotimaisuudesta kertovaa joutsenlippumerkkiä. Jaakkolan mukaan kotimaisuusaste vaihtelee eri makuvaihtoehdoissa, mutta kaikki raaka-aineet, jotka ovat kotimaisina saatavilla, ovat kotimaisia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
