Tonnikala-tortillalasagne
Tortillalevyistä ja tonnikalakastikkeesta syntyy nopeasti lasagnen tapainen vuokaruoka.
Tortillalevyistä ja tonnikalakastikkeesta syntyy nopeasti lasagnen tapainen vuokaruoka. Kuva: Jaana KankaanpääTonnikala-tortillalasagne
6 annosta
Ainekset
- 1 pak (6 kpl) isoja tortillalevyjä
Täyte
- 1 pussi (200 g) pakastesipulikuutioita
- 2 rkl voita
- 1 pussi (180 g) suikalejuureksia
- 2 tlk (à 200/150 g) tonnikalafileetä vedessä
- 1 tl suolaa
- 1/2 dl mietoa, makeaa chilikastiketta
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 prk (2,5 dl) ruokakermaa, pippurijuusto
- 1 dl persiljasilppua
- 1 pussi (150 g) juustoraastetta, esimerkiksi pizzaraaste
Valmistusohje
Valmiit pakastekasvikset nopeuttavat ruuan valmistamista. Kuullota sipulit voissa paistokasarissa. Lisää suikalejuurekset ja paista noin kolme minuuttia käännellen. Lisää valutettu tonnikala. Mausta suolalla ja chilikastikkeella.
Lisää tomaattimurska ja ruokakerma. Anna kiehua hetki ja nosta sitten kasari jäähtymään. Lisää persiljasilppu ja puolet juustoraasteesta.
Voitele vähintään 2,5 litran vetoinen pyöreä uunivuoka. Lusikoi pohjalle hiukan täytettä. Lisää päälle tortillalevy. Jatka vuoroin täytettä ja levyjä. Ripota pinnalle loppu juustoraaste.
Paista 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
