Brittijulkkis: syökää mäyrää
Britanniassa hävitetään mäyriä, koska niiden pelätään levittävän tuberkuloosia karjaan. Ruokakirjailija Clarissa Dickson Wright ehdottaa, että eläimet syötäisiin.”Se ratkaisisi ongelman. Miksemme söisi mäyriä, jos ne teurastetaan joka tapauksessa?”, Wright ihmettelee The Telegraph -lehden verkkosivulla.
Wright kertoo syöneensä mäyriä nuorempana. Silloin mäyränliha oli suosittua baarinaposteltavaa, kirjailija sanoo.
Wright suosittelee mäyränlihaa käytettäväksi vähärasvaisen sianlihan tavoin.
Suomessa Wrightin näkemyksistä kertoi ensimmäiseksi Kansan Uutiset.
Suomessa ammutaan vuosittain noin 10 000 mäyrää.
Mäyränlihassa voi olla trikiineiksi kutsuttuja loisia. Ne tuhoutuvat, jos lihaa keitetään vähintään 20 minuuttia tai pakastetaan kuukauden ajan -18 asteessa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

