Kurkkua hoitava jäkälämehu
Keitä islanninjäkälästä eli isohirvenjäkälästä kuumaa juomaa.

Islanninjäkälän karvaat aineet hajoavat vedessä liottamalla ja kiehauttamalla. Kuva: Jarkko Sirkiä / VL-arkisto
1 kourallinen islanninjäkälää
1 tl ruokasoodaa + 5 dl vettä
2 dl vettä
kourallinen karpaloita
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Keitä jäkälää soodavedessä puolisen tuntia. Kaada soodavesi pois ja huuhdo jäkälä. Keitä jäkälä uudestaan 2 dl:ssa vettä. Lisää kourallinen karpaloita ja kiehauta. Valuta mehu mukiin ja nauti kulauksin kurkkukipuun ja käheyteen.
Osaston luetuimmat
- Lidl toi kauppoihin valmiit yhden hengen jouluateriat – testasimme, miltä jouluruoka maistui
- Valmista herkullinen itsenäisyyspäivän menu: 4 ruokalajia
- Hellan kulmalla: Työvoitto maa-artisokista
- Paraisten piparkakut
- Aarre | Juhlava hirvicarpaccio saa herkullisen lisukkeen pihlajanmarja-omenahyytelöstä
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Parsakaalisosekeitto