Juustoinen kesäkurpitsakeitto
Juustoinen kesäkurpitsakeitto
4 annosta
Ainekset
- 800 g kesäkurpitsaa
- 3–4 vartta lehtiselleriä
- ½ purjoa
- 2 rkl öljyä tai voita
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- ½ pkt (125 g) viherpippurisulatejuustoa
- ¾ dl kermaa
- 1½ rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl basilikaa silputtuna
- 1 rkl timjamia silputtuna
- (suolaa)
Valmistusohje
Pese kesäkurpitsat ja sellerinvarret. Huuhtele halkaistu purjo. Leikkaa kasvikset pieniksi paloiksi.
Kuumenna rasva kattilassa ja kääntele kasviksia siinä pari minuuttia. Lisää vesi ja murustele joukkoon liemikuutiot. Lisää sulatejuusto pieninä paloina. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja juusto liuennut.
Sekoita kermaan jauhot ja lisää suurus keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää hienonnetut yrtit ja anna hautua vielä 5 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku ja ripottele päälle hienonnettuja yrttejä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

