Yksinkertaista ja herkullista liharuokaa – sydänviipaleet kypsyvät nopeasti pannulla
Nopea paistaminen sopii murealle sydämelle mainiosti.
Sydän on tiivistä, lähes sileää lihaa. Nopea paistaminen sopii murealle lihalle mainiosti. Kuva: Sanne KatainenNaudansydän on tiivissäikeistä, lähes sileää lihasta, ja se maistuu herkulliselta. Sydämestä siivotaan rasvat, kalvot ja suonet pois, jonka jälkeen se viipaloidaan. Viipaleet paistetaan nopeasti rasvassa kypsäksi ja tarjotaan pekoni-sienilisukkeen kanssa. Yksinkertaista ja herkullista, harvoin tarjolla olevaa liharuokaa. Kannattaa kokeilla myös hirvensydämestä.
Sydänviipaleet ja pekoni-sienilisuke
noin 6 annosta
- Ainekset
- ½–1 naudan- tai hirvensydän
- 3 rkl voita tai margariinia
- 3 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Sieni-pekonilisuke
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 dl kantarelleja (tuore tai esikäsiteltyjä pakastettuja)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2–3 lehti- tai palmukaalinlehteä
- 1 pkt (150 g) pekonilastuja
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Ota sydän huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Puhdista sydän, eli poista pinnoilta rasvat ja kalvot sekä sisältä suonet, onkalot ja rihmat. Leikkaa siistitty liha ohuehkoiksi viipaleiksi. Jätä odottamaan.
Kuumenna kattilassa tai pannulla rasva. Lisää paloitellut sienet, hienonnetut sipulit ja kaalinlehdet sekä pekonilastut. Sekoittele, kunnes sienet ja pekonit ovat saaneet hiukan väriä, ja sipulit kuullottuneet. Mausta, ja pidä lämpimänä.
Paista lihat muutamassa osassa. Kuumenna osa rasvasta pannulla ja paista sydänviipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Lihat saavat jäädä sisältä hiukan punertaviksi, tai halutessasi voit paistaa ne läpikypsiksi. Mausta palat ja siirrä lautaselle. Peitä löyhästi foliolla. Jatka samoin, kunnes lihat ovat paistettu.
Tarjoa sydänpalojen sekä pekoni-sienilisukkeen kanssa esimerkiksi peruna- tai juuresmuusia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

