Rouskupasta
Kantarellien ja tattien tavoin haapa- ja karvarouskut ovat arvostettuja sieniä. Jo muutamasta rouskusta saa metsäisen maun pasta-annokseen.Rouskupasta
2 annosta
Kastike
- n. 5 dl esikäsiteltyjä rouskuja
- 1–2 rkl voita
- 1 sipuli
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/2 prk maustettua ruokakermaa: valkosipuli-yrtti
Tarjoiluun
- keitettyä pastaa
- parmesaania tai mustaleima-emmentalia lastuina
Valmistusohje
Keitä rouskuja väljässä vedessä noin viisi minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Paloittele ja kuumenna paloiteltuja sieniä pannulla sekoitellen kunnes enin neste haihtuu. Lisää voi ja hienonnettu sipuli. Paista, kunnes sipuli pehmenee. Lisää pippuri ja hapankermavalmiste. Kuumenna.
Tarjoa keitetyn pastan kanssa. Ripota annoksen päälle juustolastuja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

