Savuporohyytelö

Savuporohyytelö maistuu hapankorppujen, ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Tarjoa savuporohyytelö hapankorppujen, ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Savuporohyytelö

10 annosta

Ainekset

  • 3 liivatelehteä
  • pätkä (50 g) purjoa
  • 1 dl persiljaa
  • 100 g kylmäsavuporoa
  • 1 prk (200 g) raejuustoa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • salaatinlehtiä
  • kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

Laita liivatelehdet kylmään, runsaaseen veteen noin 10 minuutiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Huuhdo ja hienonna purjo sekä persilja. Hienonna savuporo monitoimikoneella tai sauva-sekoittimella hyvin pieniksi paloiksi.

Yhdistä purjo, poronliha, raejuusto, mustapippuri ja hienonnettu persilja.

Vatkaa kerma. Lisää vaahto muihin aineisiin. Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää seos ohuena nauhana hyytelöaineisiin.

Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4–5 tuntia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kumoa ja koristele. Tarjoa hapankorppujen, ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.