Savuporohyytelö
Savuporohyytelö maistuu hapankorppujen, ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Tarjoa savuporohyytelö hapankorppujen, ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa. Kuva: Jaana KankaanpääSavuporohyytelö
10 annosta
Ainekset
- 3 liivatelehteä
- pätkä (50 g) purjoa
- 1 dl persiljaa
- 100 g kylmäsavuporoa
- 1 prk (200 g) raejuustoa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- salaatinlehtiä
- kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Laita liivatelehdet kylmään, runsaaseen veteen noin 10 minuutiksi.
Huuhdo ja hienonna purjo sekä persilja. Hienonna savuporo monitoimikoneella tai sauva-sekoittimella hyvin pieniksi paloiksi.
Yhdistä purjo, poronliha, raejuusto, mustapippuri ja hienonnettu persilja.
Vatkaa kerma. Lisää vaahto muihin aineisiin. Purista liivatelehdistä vesi. Liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää seos ohuena nauhana hyytelöaineisiin.
Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun vuokaan. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4–5 tuntia.
Kumoa ja koristele. Tarjoa hapankorppujen, ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

