Lämmin juustokakku
Lämmin juustokakku on parhaimmillaan tarjoiltuna marjasoseen ja kermavaahdon kera.Lämmin juustokakku
8 annosta
Ainekset
- 4 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl (75 g) mantelirouhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 tippaa karvasmanteliöljyä
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 prk (250 g) raejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- vadelma- tai mansikkahilloa
- kermavaahtoa
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään mantelirouhe, vaniljasokeri ja jauhot. Sekoita varovasti munavaahtoon. Mausta karvasmanteliöljyllä, varo yliannostusta.
Sekoita maitorahka, raejuusto sekä kerma vaahdotettuna seokseen. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 3 litran tasapohjaiseen vuokaan. Kypsennä 175 asteessa 50 minuuttia.
Irrota kakku hiukan jäähtyneenä. Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon ja hillon kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


