Tuplasuklaacookiet
Tummalla ja valkoisella suklaalla höystetty pikkuleipätaikina saa fariinisokerista ja siirapista tummaa, kolamaista aromia. Nämä herkut sopivat vaikka ruokalahjoiksi.Tuplasuklaacookiet
noin 25 kappaletta
Ainekset
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- ¾ dl fariinisokeria
- ¼ dl siirappia (esimerkiksi tummaa tai muscovado-siirappia)
- 1 kananmuna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g valkosuklaata
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi, sokerit ja siirappi.
Vatkaa muna voiseokseen.
Sekoita vehnäjauhoihin vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja rouhitut suklaat. Lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Nostele taikinasta kahdella pikkulusikalla leivinpaperin päälle pellille kekoja. Jätä reilu leviämisväli.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Säilytä jäähtyneinä tiiviissä purkissa, jotta pikkuleipien rapeus säilyy.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

