Runebergintortut

Runebergintorttujen taikinaan voi hyödyntää joulusta jääneitä pipareita tai muita makeita keksejä. Punainen vadelmahillosilmä ja sokerikuorruterengas viimeistelevät helmikuisen herkun.
Kapea ja korkea runebergintorttu on yleisin konditorioiden tuote.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Runebergintortut

6 kpl

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl piparimuruja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl vadelmahilloa

Koristelu

  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1/2 dl vadelmahilloa

Valmistusohje

Sekoita sulatettu voi ja sokerit. Vatkaa joukkoon muna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita rahka taikinaan lopuksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Voitele runebergintorttuvuoat sisältä ja pyörittele piparijauhelmaa sisäpinnalle.

Annostele puolet taikinasta vuokiin. Laita puoli teelusikallista vadelmahilloa päälle. Jaa loppu taikina hillon päälle.

Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä päälle kiinteää vadelmahilloa keoksi keskelle.

Tee sokerivesikuorrutus tomusokerista ja vedestä. Levitä lusikalla tai pursota kuorrutusraitoja marmeladin ympärille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ellei sinulla ole korkeita torttuvuokia, niin levitä taikina voideltuun, matalaan uunivuokaan.

Paista ja leikkaa annospaloiksi. Koristele hillolla ja tomusokerikuorrutteella.