IS: Karjalanpaisti menetti paikkansa häiden pitopöydissä – hitti hiipui muistotilaisuuksien ruuaksi
Ruokahäiden tarjoiluissa on entistä enemmän kasvisruokia, lähellä tuotettua sekä makuja maailmalta, kertoo Ilta-Sanomat.Perinteiset hääruuat, kuten karjalanpaisti, menettävät suosiotaan kasvis- ja lähiruualle sekä eksoottisesti maustetuille ruuille, kertoo caterig-yrityksiä haastatellut Ilta-Sanomat.
Jouko Eronen helsinkiläisestä ravintola Mistelistä kertoo, että karjalanpaisti on jäänyt muistotilaisuuksien ruuaksi.
Karjalanpaisti on ollut yleinen pitoruoka erityisesti maaseudulla, mutta sielläkin suosio hiipuu.
Sitä ei ole tilattu kertaakaan kahteen vuoteen. Sitä ei enää edes tarjota menuissa, kertoo IS:n haastattelema Christa Riekki Pitopalvelu Oulusta.
Toinen vuosien takainen suosikki on sekin jäänyt pois häämenuista. Kasvisgratiini oli 1980-luvulla hitti, nykyään sitä ei juuri kysellä, sanoo Sami Hupli Pitopalvelu Huplista Espoosta.
Yksi vuosien takainen pitoherkku on sen sijaan tehnyt come backin: voileipäkakku maistuu jälleen.
Ilta-Sanomat: Catering-yritykset kertovat: Ruoat, joita ei enää tilata häihin – ”Jäänyt muistotilaisuusruoaksi”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

