Raikas sitruskakku
Sitruuna ja puolukat tekevät tästä kakusta raikkaan, mutta silti täyteläisen kermakakun. Täyte ja kuorrutus on sitruunakiisselin ja kerman maukas yhdistelmä.Raikas sitruskakku
noin 15 annosta
Ainekset
Pohja
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 luomusitruunan raastettu kuori
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 dl sitruunalimonadia esim. Sprite
Täyte ja kuorrutus
1 luomusitruuna
2 kananmunaa
1 ¼ dl sokeria
75 g voita
4 dl kuohukermaa
1 ½ tl vaniljasokeria
2 dl puolukkahilloa
Koristelu
puolukoita
Valmistusohje
Vaahdota pohjan munat ja sokeri kuohkeaksi. Raasta pestyn sitruunan kuori. Sekoita se vehnäjauho-leivinjauheseokseen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan (2 litraa). Paista kakkua 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa kakku jäähtymään puhtaalle pyyhkeelle.
Raasta toisesta pestystä sitruunasta kuori. Puserra sitruunoista mehu (käytä pohjataikinan sitruuna toisena). Vatkaa kattilassa sekaisin mehut, kuoriraaste, munat ja sokeri. Lisää voi. Kuumenna seos ja sekoita koko ajan, kunnes kiisseli sakenee. Jäähdytä kylmäksi.
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Nostele vaahto kylmän kiisselin joukkoon.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta välit sitruunajuomalla. Levitä kakkupohjille ohut kerros puolukkahilloa ja sen päälle sitruunatäytettä. Kuorruta kakku lopulla sitruunavaahdolla. Koristele puolukoilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


