Samettinen porkkanakeitto – herkullista ja helppoa arkiruokaa
Samettisen pehmeä porkkanakeitto saa loppusilauksen hienonnetulla persiljalla.Pehmeä porkkanakeitto saa lisämakua juuriselleristä. Erilaiset ripotteet tuovat rapeutta ja ruokaisuutta annokseen. Persiljasilpun lisäksi pinnalle voi lusikoida raejuustoa tai pähkinöitä.
Porkkanakeitto
5 annosta
- Ainekset
- 1 kg porkkanoita
- 2 sipulia
- 100 g juuriselleriä
- 12 dl vettä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 1–2 rkl tuoretta basilikaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ pkt sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija perinteinen)
- persiljasilppua
Valmistusohje
Keitä kuoritut ja paloitellut kasvikset suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Mausta basilikalla ja sitruunamehulla. Lisää juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Ripottele keiton pinnalle persiljasilppua
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

