Välimeren piiras

Välimeren piiras
8 annosta
Pohja
- 100 g voita
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl maitoa tai vettä
Täyte
- 2 dl ruokakermaa
- 1 dl maitoa
- 3 munaa
- 1 dl tuoreita yrttejä, esimerkiksi oreganoa, basilikaa timjamia ja rosmariinia
- 1 dl persiljaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl valko- tai mustapippuria
- 1 prk (180 g) chilin makuisia salaattijuustokuutioita
- 2 tomaattia
Valmistusohje
Nypi voin joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Lisää murumaiseen seokseen maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voitele halkaisijaltaan noin 26 senttimetrin piirasvuoka. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kerma, maito ja munat tasaiseksi seokseksi, lisää hienonnetut yrtit, mausteet, valutetut juustokuutiot ja pilkotut tomaatit. Kaada täyte pohjalle.
Kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniisti ruskistunut.
Vinkki
Voit tehdä pieniä annospiiraita muffinipellin vuoissa. Jaa taikina 12 palaan ja taputtele ne muffinipellin vuokiin. Jaa täyte vuokiin. Laita jokaisen piiraan keskelle yksi pieni kirsikkatomaatti ennen pellin uuniin laittoa. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Mustion linnassa pääsin maistamaan aitoa ruotsalaisklassikkoa19.8.
- Ikivanha resepti olikin nykyaikainen pataruoka19.8.
- Quesadilloilla voi herkutella sekä arkisin että viikonloppuisin19.8.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Nuudelikuppi syntyy käden käänteessä – helppo muokata omaan suuhun sopivaksi19.8.
- Marjaisa vispipuuro maistuu vuodesta toiseen19.8.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015