Cantuccini-pikkuleivät
Italialaistyyppisissä cantuccini-pikkuleivissä maistuu ja tuntuu manteli, sillä niihin tulee sekä manteleita, mantelijauhetta että mantelilastuja.
Pihlajan silmuista uutettu amarettomainen likööri sopii maisteltavaksi esimerkiksi cantuccinipikkuleipien kanssa. Kuva: Jaana KankaanpääCantuccini-pikkuleivät
noin 36 kpl
Ainekset
- 1 dl kokonaisia, kuorittuja manteleita
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ps (75 g) mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl mantelilastuja
Valmistusohje
Leikkaa kokonaiset mantelit karkeaksi rouheeksi veitsellä leikkuulaudan päällä.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa vielä hetki.
Lisää jauhot, jauheet ja mantelipalat taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan ja taputtele jokainen osa leivinpaperin päälle pellille pellinpituiseksi pötköksi. Ripottele päälle mantelilastuja ja painele pötköt noin sentin paksuisiksi tangoiksi, niin että mantelilastut tarttuvat pintaan.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Leikkaa tangot kuumina terävällä veitsellä vinottain viipaleiksi. Nosta pikkuleivät vielä uunin jälkilämpöön kuivahtamaan.
Tarjoa cantuccinit pihlaja-amareton kanssa. Pikkuleipiä voi myös kastaa liköörissä.
Vinkki: Pikkuleivät säilyvät purkitettuina kuivassa paikassa muutamia viikkoja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
