Joulutiramisu
Tiramisusta tulee jouluinen, kun sen täytteeseen käyttää luumu-kanelirahkaa ja maustaa sen vielä piparkakkumausteella. Tarjoa tätä herkkua jälkiruokana tai kahvipöydän herkkuna.Joulutiramisu
10 annosta
Ainekset
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 6 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 1/2 dl kylmää, vahvaa kahvijuomaa
- 1 rkl sokeria
Täyte
- 2 liivatelehteä
- 1 rkl vettä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 prk (200 g) luumu-kanelirahkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl piparkakkumaustetta
Pinnalle
- kaakaojauhetta, tummaa suklaata rouhittuna
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen puoli reunalliseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Voit käyttää myös pyöreää vuokaa ja muotoilla pohjan paloista. Kostuta hyvin sokerilla maustetulla kahvilla.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahkaan sokeri, sitruunamehu, piparkakkumauste sekä viimeisenä kermavaahto.
Levitä puolet täytteestä kostutetulle pohjalle. Nosta toinen pohjapala päälle. Kostuta ja lusikoi päälle loppu täyte. Peitä varovasti foliolla tai kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään.
Sihtaa pinnalle runsaasti kaakaojauhetta ja ripottele rouhittua suklaata juuri ennen tarjoilua.
Vinkki
Käytä kääretorttupohjan tilalla kanelikeksejä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

