Siskonmakkarakeitto
Monelle lempikeittolistan kärkikahinoihin kuuluu siskonmakkarasoppa. Jokin siinä makoisten juurespalojen, maukkaan liemen, pulleiden makkarapallojen ja persiljasilpun yhdistelmässä antaa lämpöä niin kehoon kuin sieluunkin. Seuraksi vielä yhtä suomalaisten maun pilaria, ruisleipää, ja elämys on täydellinen.
Kotoinen siskonmakkarakeitto silittää ihanasti sielua ja vatsaa. Ruisleipä on keiton itseoikeutettu seuralainen. Kuva: Sanne KatainenSiskonmakkarakeitto
4–5 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3–4 valkosipulinkynttä
- 3 porkkanaa
- pala (noin 200 g) lanttua
- noin 100 g palsternakkaa
- noin 100 g juuriselleriä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1½ l vettä
- 3 liha- tai kasvisliemikuutiota
- 8 maustepippuria
- ½ tl oreganoa
- 6 perunaa
- 1 pkt (500 g) siskonmakkaroita
- (suolaa)
- ½–1 ruukkua persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja kuutioi juurekset.
Kuumenna kattilassa öljy, ja kuullota siinä ensin sipulisilput. Lisää juureskuutiot, kääntele hetki ja kaada mukaan vesi, lisää liemikuutiot, pippurit ja oregano. Anna kiehua perunoiden käsittelyn ajan.
Pese, kuori ja kuutioi perunat hieman suuremmiksi kuin juurekset. Lisää perunat keittoon ja keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
Puserra keittoon siskonmakkarat suolestaan pieninä palloina. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia, kunnes makkarapallot ovat kypsiä ja turpoavat muhkeiksi.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Ripottele persiljasilppu keiton pinnalle ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä hyvää ruisleipää ja juomaksi piimää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
