Fisuburgeri juhlistaa tänään vietettävää Itämeripäivää Helsingin kouluissa ja päiväkodeissa
Hampurilaisten sisään ja pihveihin uppoaa 4 500 kiloa silakkaa ja lahnaa.Elokuun viimeinen torstai on viime vuodesta lähtien julistettu Itämeripäiväksi, johon John Nurmisen Säätiö kannustaa osallistumaan eri tavoin.
Palvelukeskus Helsinki on lähtenyt mukaan tarjoamalla tänään torstaina kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa päivän kunniaksi fisuburgerin. Hoitoalan potilas- ja asukasruokailussa herkutellaan fisupihvillä, josta puolet on lahnaa ja puolet silakkaa.
Tuotesuunnittelijat Petteri Hautamaa ja Teemu Männikkö kertovat, että Itämeren kala on Palvelukeskuksen ruokalistojen vakioherkku.
"Esimerkiksi viime vuonna käytimme sitä ruokapalveluissamme lähes 60 000 kiloa. Suosituimpia kalaruokia ovat lahnapuikot, ahven-kirjolohipyörykät sekä rukiiset silakkapihvit."
Palvelukeskus on pyrkinyt lisäämään Itämeren kalan ja erityisesti särkikalojen käyttöä. Itämeren lahnasta tehty pihvi on ollut ruokalistoilla jo liki kymmenen vuotta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


